Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

09.08.2019

УЧЕНИЦИ ОТ ВАЛАШКЕ МЕЗИРИЧИ СА НА ПОСЕЩЕНИЕ В ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ В СЕВЛИЕВОУЧЕНИЦИ ОТ ВАЛАШКЕ МЕЗИРИЧИ СА НА ПОСЕЩЕНИЕ В ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ В СЕВЛИЕВО
УЧЕНИЦИ ОТ ВАЛАШКЕ МЕЗИРИЧИ СА НА ПОСЕЩЕНИЕ В ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ В СЕВЛИЕВО
УЧЕНИЦИ ОТ ВАЛАШКЕ МЕЗИРИЧИ СА НА ПОСЕЩЕНИЕ В ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ В СЕВЛИЕВО

Организаторите са предвидили богата програма за гостите от побратимения град

Историческият музей в Севлиево е домакин на група чешки ученици от побратимения град Валашке Мезиричи,  а младежите са на посещение в града по програмата "Еразъм+". Те са от училището по стъкларство във Валашке Мезиричи, а визитата им е специално организирана, за да могат да се запознаят с работата на музейните уредници и пътя на експонатите до музейната витрина.

Програмата им в Сивлиево включва беседи за основните музейни обекти, предоставяне на информация за постоянните експозиции с най-ценните артефакти, недвижимите културни ценности на града и околностите. Предвидени са и няколко посещения на средновековният град и крепост “Хоталич”, на която и в момента текат археологически разкопки. По време на престоя си учениците ще имат възможност да рисуват забележителностите, които ги впечатлят най-силно. Творбите им ще бъдат представени в изложба в края на престоя им, а след това произведенията ще останат във фонда на музея.

В първия ден от посещението си чешките ученици се запознаха с постоянните експозиции в Хаджистояновото училище и разгледаха етнографския комплекс Дандолови къщи.
 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево