Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.08.2019

ДВЕ МАГИЧЕСКИ ГРУПИ ОТКРИВАТ ФЕСТИВАЛА НА ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО „ХОТАЛИЧ“



ДВЕ МАГИЧЕСКИ ГРУПИ ОТКРИВАТ ФЕСТИВАЛА НА ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО „ХОТАЛИЧ“
ДВЕ МАГИЧЕСКИ ГРУПИ ОТКРИВАТ ФЕСТИВАЛА НА ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО „ХОТАЛИЧ“
ДВЕ МАГИЧЕСКИ ГРУПИ ОТКРИВАТ ФЕСТИВАЛА НА ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО „ХОТАЛИЧ“

Третото издание на Фестивала на историческото наследство „Хоталич“ ще стартира с концерт на две групи, повлияни от митологията и душевността на древните народи.

Музикалната приказка, разказана с гласовете и струните на омайните Freija и KsANa, ще покаже как изкуството може да прелива в различни исторически епохи. Музиката може да събира на едно място тролове и елфи, нежност и бойно опиянение, присъщи на бойците и девите на северните ледени поля, заедно с познатите ни хали и самодиви от родните духовни селения. Всичко това ще се случи край стените на средновековния град и крепост „Хоталич“, близо до Севлиево.

Freija е музикален проeкт, вдъхновен от скандинавската митология и нордически фолклор. Групата е създадена от Теодора и Добрин Стоянови през 2016 година при участието им в Kitee International Music and Art Festival във Финландия. В репертоара им намират място фолклорни и съвременни песни на норвежки, шведски, фински и английски език. Концептуалното ядро на групата представя света на древните северни култури и вярвания, като извайва образите на богинята на плодородието Freija, вечно търсеща своя любим Odr.

Дуото KsANa - Клавдия Китанова (вокал) и Антон Яначков (китара) е сформирано през 2016 г., когато общата страст към холандската група Omnia „запознава“ гласА и китарата. Една от основните цели на дуото е да се фокусира върху своя принос за съхраняването и продължителното подхранване на българския фолклор.

Името KsANa е избрано неслучайно. Неговото окултно значение е „най-подходящият момент“, което в най-голяма степен характеризира и духа на групата.

Идеята на дуото KsANa е чрез интерпретация на историческите дадености, да успее да върне хората назад в забравени вече епохи. Дуото е проект, създаден от любов към музиката, по-специално европейския фолклор, природата, алтернативния начин на живот, смеха, дребните (огромни) щастия, хубавите хора и случки...

Основен акцент на Фестивала на историческото наследство тази година ще бъде и второто издание на неповторимия Варварски събор, който ще пренесе всички гости в автентичната атмосфера на отдавна отминали епохи. На събора народите, живели извън пределите на Римската империя, ще покажат своята култура – воините ще демонстрират своето снаряжение, а дамите ще се превърнат в богини, покоряващи сърцата на варварите.

Заповядайте от 13 до 15 септември край стените на крепостта „Хоталич“ до Севлиево, за да участвате в епичното оживяването на историята.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi