Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.09.2019

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО БЕ УДОСТОЕНА С ГОДИШНАТА НАГРАДА ЗА „УСПЕШЕН МЕНИДЖМЪНТ В ТУРИЗМА“



ОБЩИНА СЕВЛИЕВО БЕ УДОСТОЕНА С ГОДИШНАТА НАГРАДА ЗА „УСПЕШЕН МЕНИДЖМЪНТ В ТУРИЗМА“
ОБЩИНА СЕВЛИЕВО БЕ УДОСТОЕНА С ГОДИШНАТА НАГРАДА ЗА „УСПЕШЕН МЕНИДЖМЪНТ В ТУРИЗМА“
ОБЩИНА СЕВЛИЕВО БЕ УДОСТОЕНА С ГОДИШНАТА НАГРАДА ЗА „УСПЕШЕН МЕНИДЖМЪНТ В ТУРИЗМА“

Признанието дойде в навечерието на Световния ден на туризма

На официална церемония в Централния военен клуб в София кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов получи годишната награда „Успешен мениджмънт в туризма“. Събитието “Дестинация България – „Българските общини – туризъм, култура, бизнес“ е под патронажа на Министерството на културата и отличи общини, инвеститори и мениджъри с изключителен принос за развитието на туризма в България.

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов благодари за признанието и за това, че Община Севлиево е забелязана и в категория, която до скоро е била в страни от подчертано индустриалния профил на общината. “Успешният мениджмънт в туризма се доказва с хилядите туристи, посетили Севлиево през последните години по време на множеството фестивали, които Община Севлиево организира и провежда успешно. Днес започва и третият Събор на историческото наследство, а след по-малко от месец е Празникът на тиквата, който е изключително любопитен и за медиите. „В последните години покрай този празник се оказва, че града ни е малък и не е може да поеме толкова много хора“, коментира д-р Иван Иванов и добави, че “освен като индустриалното бижу на Северна България, Севлиево вече става известен и със своите културно-исторически забележителности и фестивали”. Севлиево е 11-тата по площ община с прекрасни природни дадености, разпростираща се на юг от Мазалат на билото на Стара планина до Деветашкото плато на север.  

Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов, който връчи отличието за Община Севлиево, определи града като един от „икономическите тигри“ не само в България, но и в целия Югоизточен Европейски регион.

За да стигне до победител в своята категория, Община Севлиево с времето се нареди сред икономически най-добре развитите общини в Северния централен регион на България. През последните десетилетия Севлиево се превърна в привлекателно място за инвестиции и се оформи като значителен индустриален център с над 1200 работещи компании. Удостоена с наградата „Образцова община“ за комплексно икономическо развитие през 2019 г., в момента БВП на глава от населението в Севлиево е сред най-високите за страната. Индустрията е водещ двигател на икономиката на Севлиево – около 90% от вложенията на бизнеса са там. Инвестициите на компаниите само за миналата година са за над 50 млн. лева.

Всичко това обуславя и естествения бърз подем в туризма, фокусиран върху “Хоталич” -един от най-старите и наскоро открити от археолозите средновековни градове - крепости. В последните години градът и околностите му са желана дестинация за все повече български и чуждестранни туристи. Общината полага усилия за развитие на културния живот в района, а туристическият календар е наситен с редица мероприятия. Все повече хора посещават Севлиево, за да се насладят на фестивала „Семе българско“, на националния фолклорен конкурс „Море песен екна…“ и на фолклорния събор под връх Бабан. Името „Хоталич“ е добре познато и на музикалните фенове - крепостта стана емблема на едно от основните рок събития в България. Националният рок фестивал „Хоталич”.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi