Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

22.10.2019

НА 19 НОЕМВРИ ОТКРИВАТ НОВОТО ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ В БОЛНИЦАТА В СЕВЛИЕВО



НА 19 НОЕМВРИ ОТКРИВАТ НОВОТО ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ В БОЛНИЦАТА В СЕВЛИЕВО
НА 19 НОЕМВРИ ОТКРИВАТ НОВОТО ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ В БОЛНИЦАТА В СЕВЛИЕВО
НА 19 НОЕМВРИ ОТКРИВАТ НОВОТО ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ В БОЛНИЦАТА В СЕВЛИЕВО

 

Общината е в готовност с проект за саниране на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ и „Медицински център – 1“

На 19 ноември ще бъде открито реновираното детско отделение в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево. Новото отделение ще бъде в друга част на болницата и стаите ще отговарят на всички съвременни изисквания за здравно обслужване. В момента се обновяват тринайсетте болничните стаи, които ще са с едно, две или три легла и собствени санитарни възли, ще бъде направена занималня за най-малките. Условията за преглед и лечение значително ще се подобрят в новото отделение, уверяват от лечебното заведение. За пациентите и лекарите се изграждат нови манипулационни и кабинети с модерно оборудване. Строителните дейности се извършват с материали, отговарящи на изискванията за съвременни лечебни заведения.

Освен новото отделение Община Севлиево е подготвила и проект за внедряване на мерки за енергийна ефективност на цялата сграда на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. В сградата вече се помещава и „Медицински център – 1“ като обновяването и санирането на зданието ще обхване и кабинетите на докторите от центъра.

 

Проектът за финансиране на мерки за енергийна ефективност е от Национален доверителен еко фонд (НДЕФ) по схема Инвестиционна програма за климата. По него се предвижда повишаване на енергийната ефективност на сградния фонд на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, чрез полагане на системи за топлоизолация по външни стени, покривната част и подовете. Предвидена е и подмяната на част от дограмата на болничния комплекс с нова, осигуряваща по – високи и съвместими с нормативните изисквания енергийни характеристики.

Сградата на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ се обновява непрекъснато в последните няколко години като Общината води целенасочена политика за подобряване и финансово укрепване на болничното заведение. Всичко това се случва и с подкрепата на местния бизнес, който е и основен дарител и винаги подкрепя вложенията в здравна инфраструктура.

Само преди месец бе завършено обновяването на вътрешното отделение на МБАЛ „Стойчо Христов“. Комфортните стаи, новото оборудване и модерните легла са само част от нещата, които пациентите и лекарите вече могат да използват. Изцяло ремонтирани са лекарският кабинет, сестринската стая, кабинетите на дежурните лекари и на сестрите. Напълно реновирани са ехокардиографският кабинет, манипулационната и останалите технически помещения. Извън строителните дейности, които текат в момента, представителите на бизнеса са помогнали много за обновяването на материално-техническата база на болницата, като водещи са „Идеал Стандарт - Видима“, „Хамбергер“ и АББ.

Откакто в сградата на болницата започна да работи и „Медицински център – 1“ осезаемо се подобри и здравната услуга на територията на цялата община. Комбинацията от услуги, които предлагат двете лечебни заведения, под един покрив, се доказа като добра за хората, нуждаещи се от лечение и консултации. С обединението на едно място на всички дейности са се увеличили и пациентите на двете лечебни заведения. Все повече хора от други населени места, започват да използват услугите на МБАЛ „Стойчо Христов“ и „Медицински център – 1“.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi