Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

30.10.2019

ЗАПОЧВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА НОВ ПРОЕКТ МЕЖДУ СЕВЛИЕВО И ВАЛАШКЕ МЕЗИРИЧИ



ЗАПОЧВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА НОВ ПРОЕКТ МЕЖДУ СЕВЛИЕВО И ВАЛАШКЕ МЕЗИРИЧИ

Община Севлиево и чешкия град Валашке Мезиричи ще си сътрудничат по нов културно-исторически проект. На 15 октомври бе подписан договор „Важни исторически събития и личности от Чехия и България“, а проектът е с №2019-1-CZ01-KA229-061143_2 и е по програма "Еразъм"+, КА 2 „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“. Той е разработен от Общините Валашке Мезиричи и Севлиево, в партньорство със СУ „Васил Левски“ и училище „Жеротиново“.

Целта на инициативата е обогатяване на знанията на учениците и учителите за българската и чешката история и култура, като това ще спомогне за сближаване на двете страни и градовете - партньори. Проектът ще доведе и до повишаване на комуникативните умения на учениците и учителите по чужд език. Стойността на договора е 42 980,00 евро, а срокът за изпълнение е 22 месеца.

Идеята за проекта възникна в резултат на дългогодишното партньорство и сътрудничество между Севлиево и Валашке Мезиричи, както и желанието им да работят по съвместни инициативи. Дейностите по проекта включват създаване на театрални представления на тема исторически събития и личности от Чехия и България. В тях ще се включат учители и ученици от двете страни, което ще доведе до популяризиране както на чешката, така и на българската култура и история.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi