Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.11.2019

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ОРГАНИЗИРА КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТКА НА КОЛЕДНА КАРТИЧКА



ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ОРГАНИЗИРА КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТКА НА КОЛЕДНА КАРТИЧКА

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните продължава инициативите си срещу агресията при децата, организирани са и творчески занимания за младежи

За осма поредна година Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в Община Севлиево и Младежки център – Севлиево организират конкурс за коледна картичка. В конкурсът могат да се включат всички деца и младежи на територията на общината. Целта на инициативата е да се провокира желание у подрастващите да изработят коледна картичка, която да бъде изпратена на самотен човек от Община Севлиево. Участниците в конкурса ще бъдат ангажирани в дейност, която ги насочва към положителен модел на поведение и разбиране на другия, както и превенция на асоциалното поведение на малолетните и непълнолетните. Конкурсът е индивидуален, а участниците ще бъдат класирани в няколко възрастови групи - предучилищна възраст – деца до 6 години, първа възрастова група – от 7 до 10 години, втора възрастова група – от 11 до 15 години, трета възрастова група - от 16 до 19 години.

Всяка картичка трябва да е придружена с коледно пожелание и  на нея да бъдат посочени имената, възрастта на участника, детско/учебно заведение или социална услуга за деца/младежи и точен адрес. При предаване на коледната творба задължително условие е да се посочи телефон за контакт с участника (или на негов родител/учител/настойник/попечител).

Коледните картички ще бъдат оценявани от тричленно жури. Ще бъдат връчени първа, втора и трета награда във всяка възрастова група, а отделно ще има награда за най-оригинално пожелание и още поощрителни награди. Награждаването на най-оригиналните картички ще бъде на 16 декември от 17:30 ч във фоайето на Община Севлиево.

Ще бъде присъдена специална награда на МКБППМН – Община Севлиево, а отличената творба ще бъде отпечатана и ще е празничен поздрав за членовете и партньорите на местната комисия.

Всички картички ще зарадват възрастни самотни хора за Коледа.

МКБППМН в момента реализира и превантивна кампания под надслов „Не на агресията”. В рамките на кампанията ще бъде подкрепена реализацията на малки инициативи по темата във всички училища на територията на общината.

Паралелно с това комисията организира и творчески занимания за деца от начален училищен етап с художника и скулптор Велизар Захариев. Заниманията са ежеседмични и отворени за всички желаещи. Провеждат се всеки вторник от 16:00 до 18:00 часа в Център по превенция към МКБППМН в кв. Балабанца и всеки петък от 15:00 до 17:00 часа в сградата на Младежки център – Севлиево.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi