Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

28.11.2019

ДЕВЕТ ПОСТОЯННИ КОМИСИИ ЩЕ ИМА В НОВИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ В СЕВЛИЕВО



 ДЕВЕТ ПОСТОЯННИ КОМИСИИ ЩЕ ИМА В НОВИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ В СЕВЛИЕВО
 ДЕВЕТ ПОСТОЯННИ КОМИСИИ ЩЕ ИМА В НОВИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ В СЕВЛИЕВО
 ДЕВЕТ ПОСТОЯННИ КОМИСИИ ЩЕ ИМА В НОВИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ В СЕВЛИЕВО

Общината ще кандидатства за финансиране на нови културни проекти за развитие на духовния живот в района

Девет са постоянните комисии в новия Общински съвет на Севлиево, а членовете им бяха определени на първото редовно заседание днес. За председател на комисията по „Бюджет, финанси и стопански дейности“ бе избран Димитър Димитров. Председател на комисията „Екология и рационално използване на природните ресурси“ ще бъде Огнян Пешков, а комисията по „Здравеопазване и социални дейности“ ще се ръководи от Сюзан Садъкова – Томева. Комисията по „Земеделие и гори“ ще се ръководи от Али Алиев, а на комисията по „Младежки дейности, спорт и туризъм“ - от Камен Николов. Председател на комисията по „Образование, култура и вероизповедания“ стана Мирена Станчева, а на комисията по „Общинска собственост и териториално, и селищно устройство“ - Павлин Ганчев. Постоянната комисия „Сигурност, обществен ред и организация на движението“ ще бъде под председателството на Ердоан Узунов, а на „Приватизация и следприватизационен контрол“, както досега - Недко Георгиев.

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов ще бъде представител на Общината в общите събрания на „Севлиевогаз 2000“ и „Регионално депо за отпадъци – Севлиево“ ООД, както и щеупражнява правата върху дружествата, при които едноличен собственик на капитала е Община Севлиево. Освен в газовото дружество, Община Севлиево е акционер в габровската МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ и съдружник в „Регионално депо за отпадъци – Севлиево“ ООД. За болницата в Габрово общинските съветници определиха представител на Общината да бъде зам.-кметът Калина Георгиева. Бяха избрани представители на публичния сектор в Общото събрание и на  „Местна инициативна група – Севлиево“.

С друго свое решение Общинският съвет определи индивидуалната основна месечна заплата на кмета на Община Севлиево да бъде 2 904 лева. Това е 10% увеличение, съобразено със заложеното увеличение на средставата за възнаграждения на държавната и общинска администлация, кметове и кметски наместници, съгласно проекта на Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г.

Максималното увеличение, което можеше да бъде предложено днес възлиза на 5 228,55 лв. Заплатата се определя въз основа на Постановление на Министерски съвет №4 от 10 януари 2019 г., за изменение и допълнение на Постановление на Министерски съвет №67 от 2010 г. за заплатите в бюджетните организации и дейности, общинският съвет определя при условията на закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) индивидуалните основни месечни заплати на кметовете на общини, раойони и кметства. Размерът на определените заплати не може да надхвърля основната месечна заплата на министър и следва да е съобразен с разполагаемия ресурс. Основното месечно възнаграждение се преизчислява всяко тримесечие като се взема предвид средно месечната работна заплата за последния месец от предходното примесечие. След прилагане на описаната методика и по данни на НСИ, основната месечна заплата на министър за периода юни - септември 2019 г. е в размер на 5228,55 лв. 

Определени бяха и основните трудови възнаграждения на кметовете в Общината. За кметове на село с население под 700 души основната заплата през мандата ще бъде 800 лева. Това се отнася за кметовете на Горна Росица, Дамяново, Добромирка, Кормянско, Крамолин, Крушево, Стоките и Сенник.

За кметовете по селата с население над 700 души основната заплата е определена на 900 лева, решиха общинските съветници. Тук попадат Батошево, Градница, Душево, Петко Славейков, Ряховците и Шумата.

Общинският съвет реши още Общината да поеме задължението по издаване на запис на заповед за авансово плащане по проекта за подобряване на енергийната ефективност на административната сграда на Общината. Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020“ и сега трябва да се договори авансовото плащане по него в размер на 398 374,66 лева. Безвъзмездната финансова помощ е 100%.

Община Севлиево ще кандидатства и с проектно предложение за финансиране на културни дейности. Проекти ще се подготвят като се кандидатства по европейската програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, администрирана от Министерство на културата. Севлиево ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по Раздел 2 „Подобрен достъп до изкуства и култура“. Една от целите на програмата е да се постави фокус върху достъпа до култура и предприемачество в тази сфера, както и да се подобри достъпа до култура на етническите и културни малцинства.

Съветниците решиха още председателят на Общинския Съвет Здравка Лалева да членува от името на Общината в Националната асоциация на председателите на общинските съвети в Република България и да представлява Севлиево в Областния съвет за развитие на Област Габрово. 

Следващото заседание на Общинския съвет ще бъде на 17 декември.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi