Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

17.12.2019

В СЕВЛИЕВО СЕ ПРОВЕДЕ ТРАДИЦИОННИЯТ КОЛЕДЕН ТУРНИР ПО ФУТБОЛ



В СЕВЛИЕВО СЕ ПРОВЕДЕ ТРАДИЦИОННИЯТ КОЛЕДЕН ТУРНИР ПО ФУТБОЛ
 
Бяха определени най-добрите играчи в различните възрастови групи
 
Над 250 младежи се включиха тази година в коледния турнир по футбол в Севлиево. Между 9 и 13 декември в спортна зала „Дан Колов“ учениците от 6 до 12 клас премериха сили в оспорвана надпревара с много спортен хъс и празнично настроение. За състезателите от 1 до 4 клас треньорите от детско-юношеската школа проведоха демонстративни тренировки и кратки футболни срещи, а децата от подготвителните групи на детските градини бяха забавлявани с демонстративни игри под вещото ръководство на Милен Ванков.
 
ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Стефан Пешев“ и СУ „Васил Левски“ участваха с отбори във всички възрастови групи. И тази година нямаше изненади, спорът за първото място се решаваше между отборите на ОУ „Стефан Пешев“ и СУ „Васил Левски“. В група 5 - 6 клас срещата завърши при равен резултат 2:2, но с по-добра голова разлика, отборът на СУ „Васил Левски“ завоюва първото място. При седмокласниците възпитаниците на Венцислав Младенов показаха по-добра игра и спечелиха с категоричното 11:0.
 
Грамота за „Голмайстор“ в група 5 - 6 клас заслужи Мартин Кирилов от СУ „Васил Левски“, за „Най-добър вратар“ категорично журито определи Калоян Колев от гимназията, а за „Най-полезен играч“ грамота получи Николай Неделчев от ОУ „Стефан Пешев“. При момчетата от 7 клас „Голмайстор“ стана Стивън Великов от СУ „Васил Левски“, за „Най-полезен играч“ беше определен Светослав Тодоров от ОУ „Христо Ботев“, а грамота за „Най-добър вратар“ заслужено бе присъдена на Христо Ченев от СУ „Васил Левски“.
 
На следващия ден се играха срещите при юношите от 9 - 10 клас. Участваха отборите на ПГ „Марин Попов“, СУ „Васил Левски“, а ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ участва с два отбора, в надпреварата се включи и отбор от ПГТМ село Градница.
 
По регламент отборите бяха разделени в две групи. В група „А“ двата отбора на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ и ПГТМ село Градница. Там нямаше изявени фаворити, а отборът на ПГТМ показа добра игра и успя да победи единия отбор в групата. В група „Б“ възпитаниците на Венцислав Младенов бяха категорични срещу юношите на ПГ „Марин Попов“, срещата завърши при краен резултат 7:0. В спора за третото място юношите от Градница се наложиха с 6:0 над отбора на ПГ „Марин Попов“. В спора за първото място на терена излязоха отборите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ъи СУ „Васил Левски“. Двата отбора демонстрираха качествен футбол. В крайна сметка по-добрият отбор се оказа този на гимназията. Срещата завърши при резултат 3:1. За „Голмайстор“ с най-много попадения беше отличен Пламен Колев от ПГТМ село Градница. За „Най-добър вратар“ грамота получи Александър Дончев от СУ „Васил Левски“, а за „Най-полезен играч“ журито определи Марко Марев от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.
 
В сряда напрежението в спортната зала беше най-голямо, защото тогава се изиграха срещите при най-големите 11 - 12 клас. Отново в надпреварата се включиха 5 отбора. Този път в група „А“ с двата отбора на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, в спор за крайното класиране, жребият определи юношите на ПГ „Марин Попов“. В група „А“ двата отбора се наложиха над юношите на ПГ „Марин Попов“, а срещата им завърши при резултат 6:0. Интригата дойде в група „Б“. Отборът на гимназията поведе с категоричното 3:0. Последва отпускане в отбора и с гол в последните секунди на втората част отборът на ПГТМ - село Градница изравни резултата. Последваха две продължения, в средата на първото отборът, воден от Добрин Очков, реализира четвърти гол. До края на срещата нов гол не последва и за финал се класираха юношите от Градница. Последва протест от страна СУ „Васил Левски“ за дадено продължение от една минута в края на редовното време. След което отборът на гимназията отказа мача за третото място, което „без бой“ беше спечелено от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ 11.
 
Изключително напрежение предложи финалът в тази група. Юношите на ПГТМ, окрилени от победата в група „Б“, заиграха с хъс и реализираха първи гол. Последва изравняване на резултата с гол на Даниел Косев. След няколко минути попадение за отбора на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ реализира Петър Керемидчиев, но през второто полувреме Ваньо Ванев се разписа за втори път и резултатът беше изравнен. Тогава дойде и мигът на Милко Керемидчиев, който въпреки че игра със счупена ръка, реализира победния гол за ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. С най-много попадения и грамота за „Голмайстор“ беше отличен Даниел Косев, за „Най-полезен играч“ грамота получи Ваньо Ванев а за „Най-добър вратар“ категорично беше определен Хакан Чирак от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.
 
В четвъртък се изиграха срещите между отборите на основните училища от селата, където участваха 5 отбора, разделени по жребий в две групи. Група „А“ - ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - село Душево, ОУ „Васил Левски“ - село Шумата и ОУ „Христо Ботев“ - село Добромирка и в група „Б“: ОУ „Солунски братя“ - село Крамолин и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - село Петко Славейков. В група „А“ отборът от село Шумата постигна 2 победи, а в третата среща от същата група момчетата от село Душево се наложиха над отбора от село Добромирка. Нямаше интрига и в група „Б“, където отборът на село Крамолин се наложи с категоричното 10:1 срещу момчетата от село Петко Славейков.
 
Интересен беше спорът за третото място между отборите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - село Душево и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - село Петко Славейков, резултатът вървеше гол за гол и срещата завърши при равен резултат 2:2. Последва „рулетката“ на дузпите, където шансът беше на страната на момчетата от село Петко Славейков. Спорът за първото място между отборите на ОУ „Васил Левски“ - село Шумата и ОУ „Солунски братя“ - село Крамолин започна обещаващо, но момчетата от Крамолин направиха редица пропуски да реализират, докато техните противници използваха почти всяка възможност за гол и така се стигна до категоричното 7:0 за отбора, воден от Станка Иванова. За „Голмайстор“ грамота заслужи Ненчо Ненчев от отбора на ОУ „Васил Левски“ -село Шумата, за „Най-добър вратар“ грамота получи Симар Салиаджов от Св. св. Кирил и Методий“ - село Петко Славейков, а за „Най-полезен играч“ журито определи Юлиян Йорданов от ОУ „Солунски братя“ - село Крамолин.
 
В последния ден от турнира надпреварата беше между осмокласниците. Участваха отборите на СУ „Васил Левски“, ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, ПГ „Марин Попов“ и ОУ „Христо Ботев“. Игра се по схемата всеки срещу всеки. След първите две срещи се определиха и фаворитите, които по-късно бяха претенденти за първото място. Това бяха отборите на СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Срещата между двата отбора беше пета от програмата. Още в началото на мача стана ясно, че интрига в мача няма да има. Отборът на гимназията започна ударно и за няколко минути резултатът стигна до 4:0. Основна заслуга за това имаха Стивиан Макавеев и Ваньо Георгиев, които в отличен синхрон бележеха гол след гол, подпомагани от Калоян Йорданов в защита, който не пропускаше и да реализира. Не по-малко важна беше и ролята на вратаря на отбора Георги Георгиев от СУ „Васил Левски“, който си спечели и титлата “Най-добър вратар”. Грамота за „Голмайстор“ с 13 попадения заслужи Ваньо Георгиев от СУ „Васил Левски“. С един гол по-малко се отчете Стивиан Макавеев. За „Най-полезен играч“ беше определен Деян Христов от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.
 
Всички дни от турнира бяха изпълнени с добро настроение и желание за победа.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi