Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

19.12.2019

В СЕВЛИЕВО СЕ ПРОВЕДЕ КОНКУРС ЗА КОЛЕДНА КАРТИЧКА



В СЕВЛИЕВО СЕ ПРОВЕДЕ КОНКУРС ЗА КОЛЕДНА КАРТИЧКА

 

 

За осма поредна година МКБППМН при Община Севлиево и Младежки център – Севлиево организираха конкурс за коледна картичка, в който могат участваха всички желаещи деца и младежи на територията на общината.

Целта на конкурса отново бе да провокира желание у подрастващите да изработят коледна картичка, която да бъде изпратена на самотен човек от община Севлиево. Участниците в конкурса бяха ангажирани в дейност, която ги насочва към положителен модел на поведение и разбиране на другия. Дейността целеше и превенция на асоциалното поведение на малолетните и непълнолетните.

Тази година в конкурса участие взеха 575 творби, а организаторите с радост споделят, че всяка следваща година броят на изпратените картички се увеличава. Тази година конкурсът и каузата, която си поставя, надхвърлиха границите на общината. Участие взеха деца и младежи от градовете: Добрич, Рудозем, Средец, Попово, Лом и Раднево и селата Недан в община Павликени, Зверино, област Враца и Копривец, област Русе. Изпратените картички бяха от детски градини, школи по изкуства, центрове за социална интеграция и др.

Творбите бяха оценени от севлиевските творци г-н Велизар Захариев и г-жа Рени Ковачева и г-жа Силвия Начева – ръководител на Младежки център - Севлиево. Журито признава, че и тази година изборът е бил труден, защото майсторите на картички стават все по-добри. Критериите, по които са оценени картичките, са: оригиналност, степен на сложност, самостоятелна изработка без пряка намеса на ръководител.

Раздадени бяха награди в четири възрастови групи, отличени бяха най-оригиналните пожелания, специални награди и отличия присъдиха и организаторите на конкурса – МКБППМН – Община Севлиево и Младежки център – Севлиево.

Съвместно с Клубовете на пенсионера на територията на града, секретарите на читалища в селата и чрез ръководителите на домовете за възрастни хора творбите на малките художници вече пътуват, за да зарадват и стоплят празника на самотен възрастен човек.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi