Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.01.2020

ИМА ТЕНДЕНЦИЯ КЪМ УВЕЛИЧАВАНЕ НА РАЖДАЕМОСТТА В СЕВЛИЕВО



ИМА ТЕНДЕНЦИЯ КЪМ УВЕЛИЧАВАНЕ НА РАЖДАЕМОСТТА В СЕВЛИЕВО

В Деня на родилната помощ най-младата и най-възрастната акушерки в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ извършиха специален ритуал с наричане за здраве

 

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, председателят на общинския съвет Здравка Лалева и заместник-кметовете на общината: Калина Георгиева и Невена Тодорова поздравиха екипа на Акушеро-гинекологиното отделение в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ по повод Бабинден. Д-р Иванов подари огромна торта на работещите в отделението и им пожела “все така с любов и търпение да помагат на новия живот да се роди”.

 

По традиция най-младата акушерка в болницата Омана Якубова поля вода на най-опитната - Марийка Стойчева, която на свой ред нарече благословия за много новородени, които да идват лесно на бял свят в севлиевската болница. 

 

Ръководството на болницата, заедно с гостите, обърнаха специално внимание и на най-малкото бебе в болницата – новородената Антония, която проплака на Антоновден и е второ дете на севлиевката Калина. „Благодаря на всички акушерки и лекари за професионалното отношение, като им пожелавам да станат част от щастието на още много семейства. Изказвам своята благодарност и към ръководството на болницата за невероятните условия, които правят престоя ни приятен“, сподели развълнуваната майка. 

 

„Има трайна тенденция към увеличаване на раждаемостта в Севлиево”, коментира завеждащият Акушеро-гинекологиното отделение д-р Петко Дончев. “През 2019 г. в отделението проплакаха 190 бебета. Да си пожелаем броят на новородените да расте с всяка следваща година!“. Новородените през миналата година в Общината са 330, което още веднъж ни дава надежда”, коментира още той.

 

“Акушеро-гинекологиното отделение в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ разполага с петима лекари, осем акушерки и осем легла. Средната възраст на екипа е под 40 години, което може само да ни радва”, коментира главната сестра на болницата Детелина Сомлева. 

 

Директорът на МБАЛ д-р Пламен Цеков благодаря на всички, които през годините подкрепят болницата и правят всичко възможно тя да си развива. „Честит празник, бъдете здрави и нека продължим да обединяваме силите си, за да имаме добри условия за работа и престой на пациентите в севлиевската болница”, обърна се той към гостите на празника. 

 

Акушеро-гинекологиното отделение бе ремонтирано преди няколко месеца с помощта на общината и спонсори. „Здравето на севлиевци е основен приоритет и ние от Община Севлиево ще продължаваме да работим в пряка връзка с ръководството на болницата, за да развиваме лечебното заведение и то да предлага все по-добри условия на хората от цялата община“, категоричен бе кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов. 

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi