Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

07.02.2020

СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ МУЗИКАНТИ ПЛЕНИХА СЕВЛИЕВЦИ С ВИРТУОЗНИ ИЗПЪЛНЕНИЯСВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ МУЗИКАНТИ ПЛЕНИХА СЕВЛИЕВЦИ С ВИРТУОЗНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ

 Концертът е подарък за града по повод 140-тия юбилей на севлиевската болница 

 

„Музика без граници“ завладя севлиевската публика снощи. Концертът беше част от събитията, които Община Севлиево организира по повод 140-годишнината на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“.

Специално за концерта в града пристигнаха внуците на световноизвестния композитор Панчо Владигеров - Александър Владигеров (тромпет) и Константин Владигеров (пиано и кларинет), които показаха виртуозните си умения заедно със сина на Емил Камиларов - Стефан Камиларов (цигулка) и неговия внук - цигулар, Милена Караджова (вокал), Стоян Янкулов (ударни и перкусион) и Борис Таслев (бас).

Музикантите изпълниха някои от най-известните произведения на легендарния композитор Панчо Владигеров, като вечерта започна с неговата композиция "Северна песен" от ранния му композиторски период.

Класическите произведения с нов аранжимент и балканските ритми вдигнаха публиката на крака, а приятна изненада за всички в залата беше изпълнението на Александър Владигеров, който изпълни пъстри балкански ритми едновременно на два тромпета. 

Публиката в Севлиево имаше възможността да чуе и някои от най-великите класическите произведения, сред които и на легендарния Йохан Себастиян Бах. Изненадата на вечерта беше качването на сцената на сина на Стефан Камиларов, който заедно с баща си зарадва публиката с изпълнението на класически унгарски творби.

Концертът беше благотворителен и всички желаещи имаха възможността да направят дарение за закупуване на дръвчета, които ще бъдат засадени на специално избрано място в Севлиево в седмицата на гората през април. 

Всички си тръгнаха от залата, заредени с много положителна енергия и усещането за добре прекарано време.

 

 


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево