Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

09.03.2020

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ВЪВЕДЕ СТРОГИ МЕРКИ ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА



ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ВЪВЕДЕ СТРОГИ МЕРКИ ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА

Кризисните мерки влизат в сила веднага със заповед на кмета д-р Иван Иванов

След установените случаи на заболели от коронавирус у нас, засилени мерки за сигурност от днес са в сила в цялата страна. Със заповед на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов се регламентират кризисните мерки, които ще важат до второ нареждане.

Заповедта, влизаща в сила днес, отменя всички обществени събития и масови мероприятия в Севлиево и общината, включително кинопрожекции, театрални постановки в всякакъв вид културни и спортни изяви. Забраната важи и за събитията на открито, предвид събирането на много хора на едно място. Преустановява се организацията и провеждането на мероприятията, заложени в календарните планове на Център за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс „Йовко Йовков“, Младежки център, Дом на културата „Мара Белчева“, Градска библиотека, Исторически музей, Градска художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“, Спортни имоти и читалища.

В заповедта ясно е посочено още, че се преустановяват посещенията в клубовете на пенсионерите и хората с увреждания, в Дневните центрове за деца, младежи и хора с увреждания, а ръководителите на социални услуги трябва да ограничат достъпа на външни лица до социалните заведения и да спазват стриктно мерките за хигиена на персонала, потребителите и дезинфекция на повърхности и помещения, на МПС с по-голям интензитет.

Според заповедта на д-р Иван Иванов ръководителят на Домашен социален патронаж трябва да организира дейността при стриктно спазване на Мерките за превенция на вирусните инфекции, препоръчани от министерство на здравеопазването, свързани с дезинфекция на повърхности и помещения, на МПС, както и прилагането на общите хигиенни правила по отношение на хигиена на ръцете и храната.

Посочва се още важността да се изпълняват от всички указанията, дадени от компетентните органи – Министерство на здравеопазването и Регионална здравна инспекция-Габрово за действия за предпазване разпространението на заболявания, причинени от COVID-19. Предписания как да предпазите себе си и околните от зарази, вижте тук.

Заповедта е в сила до второ нареждане.

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi