Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

20.03.2020

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО НАБИРА ДОБРОВОЛЦИ



ОБЩИНА СЕВЛИЕВО НАБИРА ДОБРОВОЛЦИ

Уважаеми севлиевци,

 

Изправени сме пред заплаха за здравето, каквато световната историята от десетилетия не помни. Вече почти седмица всички живеем в условия на извънредни мерки, които ежедневно се допълват и имат все по-широк обхват. Въпреки всички препоръки, които обществото спазва, за съжаление, според прогнозите на здравните власти, пикът на епидемията от коронавурс тепърва предстои.

 

За да излезем възможно най-бързо и с най-малко щети от тази криза, трябва всеки да впрегне личната си отговорност, за да опазим живота и здравето си, както и тези на най-уязвимите хора около нас – нашите родители, близки, приятели и съседи.

 

В тази връзка се обръщам към всеки един жител на Община Севлиево, който иска и може да помогне, да се включи като доброволец за осигуряването на социален патронаж на  най-рисковата група – възрастните хора в общината ни.

 

Доброволците, при необходимост, ще разнасят храна по домовете на тези хора, ще ги снабдяват с продукти от първа необходимост и ще извършват други полезни за обществото дейности, в зависимост от ситуацията.

 

Освен възрастните хора, от доброволци имат нужда и лекарите, както и целият медицински персонал, служителите от Регионалната здравна инспекция – хората, които поемат най-тежките случаи с риск за своя живот и здраве, поставяйки в риск и семействата си. Не по-малко важно е ключовото за ограничаване на епидемията осигуряване на дезинфекция на всички населени места в общината, на болницата и здравните пунктове, както и навсякъде, където има струпване на хора – дейност, която тече на пълни обороти през последните дни.

 

Ако искате да бъдете полезни и да използвате ползотворно времето си, ако искате да помогнете на възрастен съсед, близък или дори непознат, включете се като доброволци, като ни пишете на следния електронен адрес: m_kralev@sevlievo.bg, Мирослав Кралев – главен експерт „Здравеопазване и социални дейности" в община Севлиево или позвънете на телефон: 0876 608489. Не забравяйте да посочите своите три имена, ЕГН, както професионалните си умения и телефон за връзка.

 

За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани само при възникнала необходимост, са осигурени необходимите предпазни средства.

 

Силно вярвам, че предприетите ограничителни мерки ще помогнат и няма да се наложи да ангажираме доброволчески групи, но искам да бъдем подготвени за реакция във всеки един момент.

 

Сигурен съм, че ситуацията ще бъде овладяна с общите ни усилия и личната отговорност на всеки един от нас. Онези, които няма да се присъединят към доброволците, още веднъж призовавам да ограничат до минимум социалните си контакти и при възможност да се изолират вкъщи, а когато се налага да излизат навън - да го правят с всички налични предпазни средства.

 

Д-р Иван Иванов

Кмет на Община Севлиево

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi