Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
I Love Bulgaria
Национална телефонна линия за деца 116 111

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

20.03.2020

ЗАТВАРЯТ ОБЛАСТНИТЕ ГРАДОВЕ У НАС, ЗАБРАНЯВА СЕ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ПАРКОВЕЗАТВАРЯТ ОБЛАСТНИТЕ ГРАДОВЕ У НАС, ЗАБРАНЯВА СЕ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ПАРКОВЕ

 

Министърът на здравеопазването затегна мерките срещу коронавируса

 

Полиция ще пази входовете и изходите на областните градове у нас от утре. Това стана факт след Заповед № РД-01-143/20.03.2020 г. на министъра на здравеопазването, с която се забранява напускането и влизането в населените места без крайно наложителна причина.  В заповедта, влизаща в сила от утре, се забранява още посещението на парковете и фитнеси на открити и закрити места, като изключение правят разходките на домашни любимци, което ще се случва контролирано и без да се позволява струпване на хора.

Въвеждат се още часове за пазаруване само от възрастни хора. Лицата над 60 години ще могат да влизат в хранителните магазини и аптеките от 8:30 до 10:30 часа сутринта, когато това ще е забранено за всички останали.

Според правилата, които влизат в сила утре, всеки, на когото му се налага да пътува между две населени места, трябва да носи в себе си декларация, в която да е вписана причината за това. На хората, работещи в други градове, работодателят трябва да издаде служебна бележка, удостоверяваща, че лицето е служител в съответната фирма. Министър Ананиев призова гражданите да си изкарат нужните документи в рамките на следващите няколко дни. Хората, които планират да посетят болница, трябва да го удостоверят. Лицата, които искат да влязат в града, в който живеят, трябва да покажат документ за постоянен или настоящ адрес.

Взетите мерки засега са в рамките на извънредното положение, но могат да бъдат удължени, ако се наложи.

 

  rd-01-143.pdf Дата на качване: 20.03.2020

« назад


Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi