Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

27.03.2020

КМЕТЪТ Д-Р ИВАН ИВАНОВ ПРЕДЛАГА ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СИТУАЦИЯТА В СТРАНАТА



КМЕТЪТ Д-Р ИВАН ИВАНОВ ПРЕДЛАГА ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СИТУАЦИЯТА В СТРАНАТА

 

Пакетът мерки ще бъде гласуван на следващото заседание на Общинския съвет

 

С оглед ситуацията и извънредното положение във връзка с разпространението на коронавирус, което все още продължава в страната ни, кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов ще предложи на следващото заседание на Общинския съвет пакет от мерки, които ще облекчат жителите, бизнеса и институциите в общината.

Първото предложение на д-р Иванов е да не се начисляват наеми на наемателите на обекти в сгради, които са общинска собственост, предоставени за управление на училищата на територията на община Севлиево - за периода от въвеждането на забраната за осъществяване на съответните дейности до отмяна на забраната. Месечни наеми и такси за периода от въвеждането на забраната за осъществяване на съответните дейности до отмяна на забраната да не се начисляват и за разположените на открито върху терени - общинска собственост: кафе - автомати, вендинг - машини, маси и столове за сервиране, маси или колички за продажба на непакетирани и готови за консумация храни. В случаи на платени такси и наеми за гореописаните обекти за срока на забраната, същите следва да се прихванат от последващи дължими плащания по договора или разрешителното. Договорите и разрешителните да бъдат удължени със срока на въведената забрана.

Предвижда се още допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Севлиево. Като мотив за това предложение кметът посочва уеднаквяването на Наредбата със сроковете за плащане на данъците, които правителството удължи до края на юни 2020 г.

Промяната предвижда удължаване на срока за плащане с 5% намаление на такса битови отпадъци до 30 юни 2020 г.

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi