Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
I Love Bulgaria
Национална телефонна линия за деца 116 111

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

07.05.2020

СРЕДНОВЕКОВНИЯТ ГРАД И КРЕПОСТ „ХОТАЛИЧ“ ЩЕ БЪДЕ ОТВОРЕН ЗА ПОСЕЩЕНИЯ ОТ СЪБОТАСРЕДНОВЕКОВНИЯТ ГРАД И КРЕПОСТ „ХОТАЛИЧ“ ЩЕ БЪДЕ ОТВОРЕН ЗА ПОСЕЩЕНИЯ ОТ СЪБОТА

Със Заповед на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов от 9 май (събота) се допуска посещението на средновековния град и крепост „Хоталич“. Това ще бъде възможно при спазване на строги противоепидимични мерки.

Посещението ще се извършва в регламентираното работно време на обекта, а гражданите са задължени да спазват дистанция от поне 2,5 м спрямо други посетители и екскурзоводите. Посетителите са длъжни да използват предпазни маски при разговор, а движението в обекта ще се случва само по определените маршрути, като се забранява докосването на повърхности, включително сядане на пейки и тревни площи, затворени остават и беседките. Категорично се забранява употребата на алкохол, а спазването на всички противоепидемични мерки е задължително.

Необходимата организация за безопасно посещение от гражданите и осъществяване на контрол за спазване на всички противоепидемични мерки е отговорност на директора на Историческия музей в Севлиево. Служителите на “Общински инспекторат” ще извършват периодичен контрол по спазване на противоепидемичните мерки.

Контролът по изпълнение на заповедта се възлага на заместник-кметовете Красимира Йорданова и Ахмед Мехмедов.

 

  ЗАПОВЕД НА Д-Р ИВАН ИВАНОВ 07.05 Дата на качване: 07.05.2020

« назад


Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi