Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

01.06.2020

ВСИЧКИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СЕВЛИЕВО РАБОТЯТ ОТ ДНЕС ПРИ СПАЗВАНЕ НА СТРОГИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ



ВСИЧКИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СЕВЛИЕВО РАБОТЯТ ОТ ДНЕС ПРИ СПАЗВАНЕ НА СТРОГИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ

 

Медицинският персонал от училищата е пренасочен към детските заведения

 

Всички детски градини в Община Севлиево бяха дезинфекцирани многократно преди отварянето им днес, като дезинфекция на всички повърхности се извършва по четири пъти дневно. По 12 деца средно в група, след дистанционно измерване на температурата, се приемат по график на входа на детската градина. Възпитателите са с шлемове и всички други необходими лични предпазни средства.

Спазват се всички противоепидемични мерки, упоменати в заповедите на министъра на здравеопазването и кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов. При приемането на децата в детските градини родителите не се допускат вътре, а ако се наложи изчакване и има по-големи струпвания, родителите и децата изчакват на безопасно разстояние реда си. Децата ще прекарват максимална част от времето си в детската градина навън, когато метеорологичните условия го позволяват, с изключение на часовете за хранене и сън. Всеки член на персонала на детските градини ще бъде в контакт само с една група, а отделните групи деца няма да влизат в контакт по между си. Приложени са всички мерки, в това число и постоянно проветряване на помещенията.

Децата мият по-често ръцете си, като на разположение имат и дезинфекционни средства. Съдовете за приготвяне и сервиране се стерилизират, а храната се подлага на допълнителна термична обработка.

 

 

           

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi