Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

09.06.2020

РАЗРЕШАВАТ СЕ СПОРТНИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ С ПУБЛИКА В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО



РАЗРЕШАВАТ СЕ СПОРТНИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ С ПУБЛИКА В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО
РАЗРЕШАВАТ СЕ СПОРТНИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ С ПУБЛИКА В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО
РАЗРЕШАВАТ СЕ СПОРТНИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ С ПУБЛИКА В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО

 

Д-р Иван Иванов издаде заповед, с която отпадат още от забраните, наложени заради коронавируса

 

Със Заповед на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов отпадат част от забраните и ограниченията, наложени заради разпространението на коронавирус в страната. Остава забранен достъпът на външни лица и свижданията в лечебните заведения, както и посещенията в клубовете на пенсионерите и хората с увреждания, които все още остават затворени.

От утре (10 юни) се разрешават колективните спортове на открито със състезателен характер и публика, при заетост на местата от 30% и настаняване на зрителите през най-малко две седалки или 1,5 м. При същите условия се разрешават и колективните спортове със състезателен характер и публика на закрито от 15 юни. Отпадат всички ограничения за работата на фитнес залите и центровете, а спортните занимания на закрито и на базите на „Спортни имоти“ ще се организират с график.

Продължава функционирането на кооперативния пазар, а достъпът на външни търговци ще е възможен на панаирната площадка, всеки петък от 8:00 до 14:00 часа.

Разрешават се всички извънкласни занимания в Детски комплекс „Йовко Йовков“, а отворени за посещенията са и закритите площи на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, с изключение на дискотеки и барове.

Остават разрешени културно-развлекателни и конгресно-конферентни мероприятия, при заетост на местата до 30% от капацитета им на закрито и до 50% от общия капацитет на открито и при максимален капацитет на залите в читалища, детския комплекс, Младежки център – Севлиево, училищните салони и зали според квадратурата на помещението при заетост на местата не повече от 20 човека за групови занимания и не повече от 1 човек на 4 кв. м площ, при спазване указанията на ресорните министерства и компетентни органи.

И още – остава разрешено посещението на средновековния град-крепост „Хоталич“ при спазване изискването за социална дистанция от 1,5 м и всички противоепидемични  мерки, както и на исторически музей - Севлиево, Градска художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“, галерия „Видима“, Градска библиотека и библиотеките към читалищата в населените места на общината, при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки.

Продължават и прожекциите в кино „21-и век“ към НЧ „Развитие-1870“ при допустима заетост 30%  посетители от капацитета на места в салона и при спазване на противоепидемичните мерки.

Жителите на общината могат да посещават общинските паркове „Черничките“ и „Казармите“, при спазване на изискванията за социална дистанция и въведените противоепидемични мерки. 

Възстановени са всички курсове на автобусните линии от общинската, областната и републиканска транспортна схема от квотата на община Севлиево. Всички водачи на автобуси, извършващи транспортни услуги по общинска, областна или републиканска транспортна схема, таксиметрови превози, извършващи транспортни услуги за граждани, както и ведомствен транспорт за работници и служители във фирмите са длъжни да прилагат стриктно изискванията за дезинфекция и използването на лични предпазни средства.

 



 ЗАПОВЕД НА Д-Р ИВАН ИВАНОВ 19.06 Дата на качване: 09.06.2020





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi