Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


РЯЗКО СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ SARS-Cov-2 В СЕВЛИЕВО ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА



РЯЗКО СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ SARS-Cov-2 В СЕВЛИЕВО ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА
Общинският кризисен щаб излезе с предписания във връзка с усложнената обстановка
Към момента 12 граждани от община Севлиево са с положителен PCR-тест, а още толкова са карантинираните. Анализът показва, че не са свързани случаи, а възрастовият обхват на заразените е в широк диапазон от 15 до 77 години. Предприети са всички действия за извършване на дезинфекция и стриктно прилагане на противоепидемичните мерки на местоработата на установените случаи. Това стана ясно по време на извънредното заседание на Общинския кризисен щаб в Севлиево.
Във връзка с рязкото увеличение на заболелите през последната седмица, кметът д-р Иван Иванов постави за обсъждане от щаба предстоящото провеждане на планираните спортни и културни събития през октомври - анонсираните в медиите Празници на Севлиево от 8 до 14 октомври 2020 г. и предстоящия мотокрос на 17 и 18 октомври на мотополигона в Горна Росица.
Щабът реши събитията, предвидени за провеждане на закрито, да бъдат съобразени с новата епидемична обстановка, като за част от тях се променя локацията. Научната конференция „Северняшки гайтани“, организирана от ансамбъл „Развитие“, вместо в зала 300 на община Севлиево, ще се проведе в Дом на културата “Мара Белчева“, чиято зала позволява спазване на социална дистанция между участниците и регулиране на пътникопотока. Изложбата от конкурсите „Тиква най-най“ и „Тиквени фантазии“, вместо във фоайето на Община Севлиево, ще бъде подредена в централното фоайе на Дом на културата „Мара Белчева“, което позволява организация на посещенията при пълно спазване на противоепидемичните мерки. А предвидената изложба на птици във фоайето на спортна зала „Дан Колов“ ще се проведе при регулиран поток на посетителите при пълно спазване на противоепидемичните мерки.
За всички събития на открито ще се създаде организация, позволяваща прилагане и спазване на въведените противоепидемични мерки за дезинфекция и дистанция. Всички дейности ще приключват в 23:00 часа.
Членовете на кризисния щаб дискутираха и провеждането на традиционния есенен панаир от „Общински пазари“ ЕООД, като бе взето решение да се създаде необходимата организация за спазване на дистанция както между отделните атракциони и щандове, така и при движението на посетителите.
Особен акцент беше поставен върху стриктното прилагане на дезинфекционни дейности, както от страна на търговците, така и от страна на посетителите. Беше обсъдена и временната организация на движението на моторните превозни средства, която следва да се въведе за дните на празниците от РУ-Севлиево, както и местата за паркиране при засилено присъствие на посетители за празниците от други населени места.
Петъчният пазар в района на панаирната площадка, на който производителите на земеделска продукция предлагат стоката си директно на потребителите ще се провежда на 2 и 9 октомври на досегашното място на кооперативния пазар – ул.“П. Р. Славейков“, а местата за търговци ще бъдат редуцирани, с оглед стриктното прилагане на въведените противоепидемични мерки от страна на търговци и граждани.
С оглед противоепидемичната обстановка в общината, пенсионерските клубове остават затворени.
Общинският кризисен щаб призовава гражданите да спазват дистанция, да използват лични предпазни средства в местата, където са задължителни, да прилагат всички препоръчани противоепидемични мерки, да бъдат отговорни към своето здраве и към здравето на околните.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi