Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

15.10.2020

ЗАПОЧВА РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА НУЖДАЕЩИ СЕ



ЗАПОЧВА РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА НУЖДАЕЩИ СЕ
ЗАПОЧВА РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА НУЖДАЕЩИ СЕ
 
Регионалната структура на Българския червен кръст в Севлиево и екипът на Домашния социален патронаж към Община Севлиево ще започнат раздаването на индивидуални пакети с хранителни продукти по План – 2019 г. на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
Над 1300 души ще получат пакети от 16 вида хранителни продукти, които включват: пшенично брашно – 3 пакета по 1 кг.; ориз – 1 пакет по 1 кг.; спагети – 3 пакета по 0,500кг.; лютеница – 1 кутия по 0,500 кг.; зелен фасул консерва – 3 кутии по 0,800 кг.; консерва гювеч – 2 кутии по 0,800 кг.; конфитюр – 1 кутия по 0,500 кг.; говеждо консерва – 1 кутия по 0,300 кг.; говежди кюфтета – 2 кутии по 0,300 кг.; пиле фрикасе консерва – 0,600 кг.; консерва риба – 0,510 кг.; леща – 1 кг.; олио – 3 литра; захар – 3 кг. Всичко с общо тегло от 22,710 кг.
Община Севлиево напомня, че право да получават помощите имат лица на социално подпомагане; майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година; получили еднократна помощ за ученици в първи клас.

Право имат и хората с трайни увреждания, които имат ниски лични доходи и получават месечна добавка за социална интеграция; лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане; получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства; инцидентно пострадали от бедствия и аварии.
Списъка с правоимащите лица е изготвен от дирекция „Социално подпомагане“ – Севлиево. Раздаването на хранителни продукти ще се осъществява в сградата на Домашен социален патронаж – Севлиево на ул. „Иван К. Устабашиев“ №12., като ще започне първо в селата от общината, а след 21.10.2020 г. и за жителите на града. Хранителните продукти се предоставят лично срещу лична карта или на упълномощен човек, който притежава пълномощно, както и своята и на правоимащия лични карти.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi