Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

01.04.2021

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ДК ЦПЛР "ЙОВКО ЙОВКОВ"



ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ДК ЦПЛР "ЙОВКО ЙОВКОВ"
Събитието, организирано от екипа и възпитаниците на Детски комплекс "Йовко Йовков" ще бъде онлайн и ще можете да го видите тук. Тази година на 2 април се навършват 70 години от рождениеето на Йовко Йовков. Празникът е традиционен и тази година ще се състои за 11-ти път. 
 
През 2009 година по Предложение на Инициативен комитет – Севлиево и с Решение на Общински съвет – Севлиево, детският комплекс получава името на почетния гражданин Йовко Йовков. Това решение е израз на обществената оценка за неговата дейност,както и за приноса му за развитието на град Севлиево.  
 
Йовко Йовков е роден на 2 април 1951г в Севлиево. По професия е икономист. Бил е депутат в 40-то Народно събрание. Кмет е на Севлиево три мандата и е управлявал  общината в продължение на 10 години. Неговото име се свързва с възхода на Община Севлиево и с едни от най-сериозните инвестиции направени в града. Той е един от хората, благодарение на които Детски комплекс - Севлиево е устоял в годините на прехода и продължава да съществува и да се развива.
 
Събитието, организирано от екипа и възпитаниците на Детски комплекс "Йовко Йовков" ще можете да видите след това на страницата на Община Севлиево във Фейсбук. 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi