Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

17.06.2021

Стартираха строителните дейности по проект за енергийна ефективност на още три сгради в Севлиево



1
2
3
4

Стартираха строителните дейности по проект за енергийна ефективност на още три сгради в Севлиево

 

Три жилищни блока ще бъдат с нов облик в рамките на проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в гр. Севлиево на адрес: ж.к. "Митко Палаузов" бл.5, ул. "Стефан Пешев" №18 и ул. "Ален Мак" №4“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Официалния старт на строителните дейности постави кметът д-р Иван Иванов. Събитието се състоя днес по обед в ж.к. "Митко Палаузов" пред блок №5, след провеждането на пресконференция в зала 200 на Общината, на която екипът по изпълнение на проекта, с ръководител Стефан Тотевски, представи подробностите по санирането.

 

Гости на церемонията бяха зам.-кметовете на община Севлиево Невена Тодорова и инж. Калина Георгиева, представители на фирмите-изпълнители, общински съветници, служители на Общинска администрация и домоуправителите на жилищните сгради.

 

Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Стилиян, който нарече да е благословена и успешна работата на строителите.

 

„Това са поредните три сгради, които ще бъдат обновени и поредният проект, който Общината реализира. Ползите от него ще усетите през особено през зимата“, каза д-р Иванов. Кметът поздрави домоуправителите за бързата организация на документите и ги призова за търпение по време на работните дейности. Той подчерта, че Община Севлиево работи и по друг проект, по който ще бъдат санирани още три жилищни сгради. „Използваме всяка възможност, която ни дават оперативните програми или всяко друго финансиране, за да продължим да въвеждаме мерките за енергийна ефективност“, допълни още д-р Иванов.

 

Реализацията на проекта ще допринесе за подобряване на жизнената среда на 139 домакинства и ще подобри експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите. В съответствие с хоризонталните политики на ЕС, проектът ще допринесе до изпълнение на политиките на местно и национално ниво в областта на рационално използване на енергийните ресурси и опазване на околната среда. Във всички сгради ще се извърши топло и хидроизолация на покрива, включително и водоотвеждане, топлоизолация на външните стени, мазилка и боядисване. Ще се смени външната дограма, ще се изгради мълниезащита  и достъпна среда за хора с увреждания.

 

Общата стойност на проекта е 1 480 096.19 лв., от които 1 258 081.77 лв. европейско и 222 014.42 лв.  национално съфинансиране.

 

 


 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi