Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

18.06.2021

Община Севлиево подписа договор за изпълнение на проект №BG05M9OP001-6.002-0158 „Патронажна грижа + в община Севлиево“



Община Севлиево подписа договор за изпълнение

на проект BG05M9OP001-6.002-0158 „Патронажна грижа + в община Севлиево“

 

На 18.06.2021 г. Община Севлиево подписа договор с Министерство на труда и социалната политика за изпълнение на проект BG05M9OP001-6.002-0158 „Патронажна грижа + в община Севлиево“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 на стойност 844 321,01 лв.

Целта на проекта е да се осигури подкрепа чрез предоставяне на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, както и подкрепа за адаптиране на социалните услуги, делегирани от държавата дейности във връзка с разпространението на COVID-19.

Проектните дейности предвиждат предоставяне на интегрирани социално-здравни услуги за лица с увреждания и лица в риск, във връзка с ограничаване разпространението и преодоляване на последиците от COVID-19.

Дейностите, които ще бъдат реализирани са обединени в две направления: Предоставяне на услугата „Патронажна грижа“ и Превенция на COVID-19 в социалните услуги, делегирани от държавата дейности.

Предоставянето на патронажна грижа ще обхване: - Предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещи се лица с увреждания и възрастни хора - Предоставяне на психологическа подкрепа, консултиране - Доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (закупени/заплатени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по проекта); - Транспорт на персонала, предоставящ патронажна грижа, от/до домовете на лицата. Услугата ще подпомогне 137 лица за срок от 12 месеца, считано от 21.07.2021 г. като, в рамките на проекта, същата ще бъде безплатна за потребителите.

Патронажната грижа ще се предоставя в дома на потребителя от мобилен екип специалисти в рамките на до 2 часа дневно с продължителност и дейности, определени съгласно индивидуалната оценка на потребителя.

Във второто направление е предвидено осигуряване на ЛПС, въвеждане на мерки за дезинфекция на сградния фонд на социалните услуги, делегирани от държавата дейности, като за изпълнението е предвидено назначаването на хигиенисти, тестване на персонала и на потребителите на социалните услуги, делегирани от държавата дейности за COVID-19, както и плащания на персонала за положен извънреден труд. Дейностите по това направление също ще се предоставят за срок от 12 месеца, считано от 21.07.2021 г.

Първият месец от изпълнението на проекта, считано от 21.06.2021 г. е предвиден за подготовка по предоставянето на услугите и назначаване на персонала. За целта Община Севлиево ще проведе подбор на персонал, подбор на потребители, които да бъдат включени в услугата „Патронажна грижа“, ще бъдат предприети действия за осигуряване на работно облекло и лични предпазни средства за персонала в услугите, държавно делегирани дейности.

Целеви групи по проекта са хора с увреждания, възрастни хора в невъзможност от самообслужване, лица над 54 г., други уязвими групи, вкл. лица поставени под карантина във връзка с COVID-19, лица от рисковите групи за заразяване с COVID-19.

Общият размер на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ по проекта възлиза на 844 321,01 лв., 100 % от които са от бюджета на Европейския съюз, осигурени чрез Европейския социален фонд.

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi