Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

22.07.2021

„Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания“ – Севлиево е избран за „Сприятеляване“ с посолството на Кралство Норвегия в България и Румъния



„Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания“ – Севлиево е избран за „Сприятеляване“ с посолството на Кралство Норвегия в България и Румъния
ЦНСТ за деца без увреждания в град Севлиево е избран за „Сприятеляване“ с посолството на Кралство Норвегия в България и Румъния, след предварително проучване на потребностите на центровете, проведено от Агенцията за социално подпомагане, както и на възможностите на посолствата.
Съвместната инициатива на посолството на Конфедерация Швейцария в България, Министерството на труда и социалната политика и УНИЦЕФ - България за създаване и подкрепа на неформална Мрежа на посолства – приятели на Центровете за настаняване от семеен тип има за цел да подкрепи личностното развитие на децата, настанени в ЦНСТ, като мотивира интереса им за учене и насърчи изявата на талантите им в областта на науката, изкуството и спорта. В Мрежата вече участват посолствата на Швейцария, Германия, Норвегия, Ирландия, Русия, Турция, Албания, Алжир, Мароко и Куба.
На 16 юли 2021 г. беше проведена онлайн среща между Светослава Радева – ръководител на ЦНСТД – Севлиево, Йоланта Шопова – представител на посолството на Норвегия в Румъния, Даниела Димитрова – представител на посолство на Швейцария в България, Даниела Филипова – началник на отдел „Социални услуги за деца“ към АСП, Росица Георгиева – управител на ЦНСТД - с. Бърдарски геран, общ. Бяла Слатина, обл. Враца. По време на срещата бе представена информация за работното място на всеки един от участниците. Ръководителката на ЦНСТД - гр. Севлиево представи състоянието на сградата, капацитета, броя настанени деца и възрастовата група, както и дейностите, които извършват в Центъра – подкрепа на децата при тяхното развитие, израстване, възпитание и обучение, организиране на летни лагери, почивки и екскурзии за децата и обучения на персонала. Г-жа Шопова изрази желание да подкрепят децата и персонала в услугите.
Възможните направления за подкрепа от страна на Мрежата обхващат широка гама от дейности, сред които подкрепа на децата чрез осигуряване на участието им в различни социални, културни и спортни дейности при зачитане на личността, предпочитанията и потребностите на всяко дете; подкрепа за развитие на цифрови/ STEM умения; подпомагане на центъра чрез закупуване на необходими стоки и вещи и организиране на кампании за набиране на средства при необходимост; развитие капацитета на персонала на услугата.
Представителите на Мрежата изразиха желание да посетят центровете на място и да се запознаят с базата, децата и работещите в двете услуги при промяна в епидемиологичната обстановка и подходящо време за двете страни.
Комуникацията между ЦНСТД - гр. Севлиево и г-жа Шопова - представител на посолството на Норвегия в Румъния ще продължи по email и чрез онлайн срещи за обсъждане на нуждите на ЦНСТД и възможността за подкрепа от тяхна страна.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi