Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

15.09.2021

УДОСТОЯВАТ ЕКИПА НА МБАЛ „Д-Р СТОЙЧО ХРИСТОВ“ С „ПОЧЕТЕН ЗНАК - СЕВЛИЕВО“ ЗА ГОЛЕМИ ЗАСЛУГИ И ПОСТИЖЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ОБЩЕСТВЕНАТА ДЕЙНОСТ



УДОСТОЯВАТ ЕКИПА НА МБАЛ „Д-Р СТОЙЧО ХРИСТОВ“ С „ПОЧЕТЕН ЗНАК - СЕВЛИЕВО“ ЗА ГОЛЕМИ ЗАСЛУГИ И ПОСТИЖЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ОБЩЕСТВЕНАТА ДЕЙНОСТ
Отличието ще бъде връчено на тържествената сесия на Общинския съвет в Деня на града - 14 октомври
„В условията на пандемия, отговорното отношение на медицинския екип, създадените добри условия за полагане на грижи за пациентите и цялостната организация на лечебната дейност дават възможност за обезпечаване здравеопазването на населението на община Севлиево, като по този начин екипът на лечебното заведение участва активно в обществения живот и развитието на общината като цяло“, се казва в мотивите към предложението.
Официалните отличия „Почетен гражданин на Севлиево“ и „Почетен знак-Севлиево“ се присъждат за изключителни или големи заслуги в областта на стопанския, духовния и обществения живот. Тези заслуги могат да бъдат изразени в принос за постижения в областта на науката, техниката, културата, образованието, спорта, изследователската, стопанската и обществената дейност.
"Сърдечно благодаря от свое име и от името на колегите си за високата оценка и признанието. Ще продължим да работим всеотдайно за преодоляване на негативните последици от пандемията и за постигане на все по-високо ниво на здравеопазването в Севлиево", коментира управителят на лечебното заведение д-р Пламен Цеков.
МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” ЕООД съществува от 1879 г. като Севлиевска окръжна второстепенна болница. Първоначално се е помещавала в стара двуетажна турска къща. Болницата носи името на първия лекар в града - д-р Стойчо Христов. През 1942 г. е построена нова сграда на болницата в западната част на града, която има два етажа и сто легла.
През 1977 г. е открито разширението на болницата в сегашния й вид. И до днес МБАЛ “Д-р Стойчо Христов” ЕООД - Севлиево обслужва града и 32 кметства на територията на общината, извършва диагностика и активно лечение на остри и хронични заболявания, травми, спешни и планови оперативни интервенции по следните основни медицински специалности: вътрешни болести, кардиология, пневмо-фтизиатрия, гастроентерология, нефрология, хемодиализа, хирургия, ортопедия и травматология, урология, акушерство и гинекология, неонатология, анестезиология и интензивно лечение, инфекциозни болести, нервни болести.
Разполага с модерно обзаведени, извършващи пълен набор изследвания, клинична и микробиологична лаборатории. Извършва и високоспециализирана медицинска помощ със съвременна апаратура в областта на образна и функционална диагностика. Има разкрити десет стационарни отделения, отделения без легла, медико-диагностични лаборатории, структури по образна и функционална диагностика, ТЕЛК.
Стационарните отделения осъществяват лечебна дейност на 122 легла. МБАЛ Д-р Стойчо Христов” ЕООД има и Разрешение за осъществяване на диагностика и лечение на заболявания, когато лечебната цел не може да се постигне в условията на извън болнична помощ.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi