Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.10.2021

УЧЕНИЦИТЕ В СЕВЛИЕВО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ОБУЧАВАТ КАКТО ДОСЕГА



УЧЕНИЦИТЕ В СЕВЛИЕВО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ОБУЧАВАТ КАКТО ДОСЕГА

Все още не е достигнат 14-дневният праг от 750 заболели на 100 000 население

Независимо от заповедите на здравния и на просветния министри, учениците в Севлиево продължават да се обучават ротационно както досега, тъй като в общината не е достигнат 14-дневният праг от 750 заболели на 100 000 население. Половината паралелки са присъствено, докато другата половина учат онлайн, след което се сменят. Графикът за всяко училище е изготвен от директора, чрез РУО - Габрово и ще бъде изпратен на МОН за издаване на заповед от министъра на образованието и науката.

От четвъртък (21 октомври) са в сила новите мерки на здравното министерство у нас. Мерките ще са в сила "до тогава, докато дадат добър резултат", обясни министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров. От днес са в сила новите мерки, въведени със заповед на здравния министър, който въведе „зелен сертификат“ за редица дейности. Към момента не се изисква децата под 18-годишна възраст при посещение в различни обекти или мероприятия.

Според заповедта в лечебните заведения за болнична помощ, комплексните онкологични центрове, диализните центрове, хосписите и домовете за възрастни хора ще се допускат до работа само служители със зелен сертификат. Това изправя редица институции, включително и на територията на Община Севлиево, пред опасността да останат без необходимия персонал за редица обществени услуги. Зеленият сертификат се издава на всички, които са със завършен цикъл на ваксинация, могат да докажат, че са преболедували COVID-19 с положителен PCR тест, както и на притежателите на отрицателен антигенен тест в последните 48 часа или PCR тест в последните 72 часа.

Въвежда се изискване за зелен сертификат за всички кина, театри, циркови представления, концерти, музеи, галерии, магазини тип МОЛ, магазини над 300 кв. м., фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни за занимания на граждани, заведенията за хранене и хотелите по смисъла на член 124 от Закона за туризма. Това се отнася за посетителите и персонала. В хранителните магазини, аптеките, банките и администрацията няма да се изисква зелен сертификат.

Във всички общини, където 14-дневната заболеваемост е над 750 на 100 хил. население, ще бъдат преустановени присъствените учебни занимания и ще се премине към онлайн обучение. Училищата ще бъдат разглеждани по общини, а не по области и не като цяло в страната. Всички ученици от 5 до 12 клас, както и педагогическия и непедагогическия персонал трябва да носят маски по време на престоя им в училище. От учителите няма да се изисква зелен сертификат. Цялата заповед на здравното министерство можете да видите в прикачения файл.



  Дата на качване: 21.10.2021





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi