Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
ПЪТУВАЩИЯТ ФЕСТИВАЛ „ФИЛМИРАЙ“ ОТНОВО ИДВА В СЕВЛИЕВО

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

20.05.2022

СТУДЕНТИ ОТ ЮЖНОКАЛИФОРНИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ СА В ОБЩИНА СЕВЛИЕВОСТУДЕНТИ ОТ ЮЖНОКАЛИФОРНИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ СА В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО
Участниците в програмата посетиха и МБАЛ "Д-р Стойчо Христов"

Студенти от Южнокалифорнийския университет са на посещение в община Севлиево по програма на НПО „Stone and Compass”. Центърът на организацията има база в село Столът, където нейният основател Робърт Гудуин посреща ежегодно чуждестранни студенти, участващи в обучителни пътувания, образователни програми, международни форуми и доброволческа дейност. През последните 5 години доброволци към организацията реализират съвместни инициативи и дейности с потребителите, настанени в ЦНСТ за лица с физически увреждания в село Столът.

Гостите бяха посрещнати от зам.-кметовете на Община Севлиево – Калина Георгиева и Красимира Йорданова. Целта на посещението на групата, водена от ръководителя на международния обмен в Южнокалифорнийския университет Теранс Грахам, е запознаване с българската здравна система и в частност - с мрежата от общинските здравни заведения. Участниците в обмена са студенти от  2 и 3 курс, специалност „Фармация“, които паралелно със своето обучение, провеждат и практика в големи калифорнийски болници. 

След срещата с ръководството на общината, групата посети общинската болница МБАЛ „Стойчо Христов“, за да се запознае на място с дейността на здравното заведение. Предстои и посещение на ЦНСТ за деца и младежи с увреждания в град Севлиево, които през настоящата година ще се включат в съвместни дейности с доброволците на  НПО „Stone and Compass”.

« назад


„Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в гр. Севлиево на адрес: ж.к.
„Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в град Севлиево, на адрес: ул.
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi
ЕЕ ПЕРИФЕРНИ РАЙОНИ
Енергийна Ефективност

Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево