Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

20.05.2022

СТУДЕНТИ ОТ ЮЖНОКАЛИФОРНИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ СА В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО



СТУДЕНТИ ОТ ЮЖНОКАЛИФОРНИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ СА В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО
Участниците в програмата посетиха и МБАЛ "Д-р Стойчо Христов"

Студенти от Южнокалифорнийския университет са на посещение в община Севлиево по програма на НПО „Stone and Compass”. Центърът на организацията има база в село Столът, където нейният основател Робърт Гудуин посреща ежегодно чуждестранни студенти, участващи в обучителни пътувания, образователни програми, международни форуми и доброволческа дейност. През последните 5 години доброволци към организацията реализират съвместни инициативи и дейности с потребителите, настанени в ЦНСТ за лица с физически увреждания в село Столът.

Гостите бяха посрещнати от зам.-кметовете на Община Севлиево – Калина Георгиева и Красимира Йорданова. Целта на посещението на групата, водена от ръководителя на международния обмен в Южнокалифорнийския университет Теранс Грахам, е запознаване с българската здравна система и в частност - с мрежата от общинските здравни заведения. Участниците в обмена са студенти от  2 и 3 курс, специалност „Фармация“, които паралелно със своето обучение, провеждат и практика в големи калифорнийски болници. 

След срещата с ръководството на общината, групата посети общинската болница МБАЛ „Стойчо Христов“, за да се запознае на място с дейността на здравното заведение. Предстои и посещение на ЦНСТ за деца и младежи с увреждания в град Севлиево, които през настоящата година ще се включат в съвместни дейности с доброволците на  НПО „Stone and Compass”.





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi