Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

31.05.2022

ОБЩИНАТА ОТКРИ ОФИЦИАЛНО ОЩЕ ТРИ САНИРАНИ БЛОКА



ОБЩИНАТА ОТКРИ ОФИЦИАЛНО ОЩЕ ТРИ САНИРАНИ БЛОКА
Дейностите са по проект: „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в гр. Севлиево на адрес: ж.к. "Митко Палаузов" бл.5, ул. "Стефан Пешев" №18 и ул. "Ален Мак" №4“

Днес в Община Севлиево се проведе заключителна пресконференция по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в гр. Севлиево на адрес: ж.к. "Митко Палаузов" бл.5, ул. "Стефан Пешев" №18 и ул. "Ален Мак" №4“, по договор № BG16RFOP001-2.003-0065-C01, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие на стойност 1 480 096.19 лв., от които 1 258 081.77 лв. европейско и 222 014.42 лв. национално съфинансиране.

В пресконференцията взеха участие кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов, председателят на Общински съвет – Севлиево Здравка Лалева, зам.-кметът Невена Тодорова и екипът по изпълнение на проекта.

Ръководителят на проекта Стефан Тотевски запозна медиите с изпълнените дейности, обектите на интервенция и постигнатите резултати.

Малко след това кметът д-р Иван Иванов и представителят на фирмата-изпълнител Емил Янакиев прерязаха лентата, с което официално откриха санираните сгради в ж.к. "Митко Палаузов" бл.5, ул. "Стефан Пешев" №18 и ул. "Ален Мак" №4“.

„В последните две години успяхме да обновим нови шест сгради в нашия град. Надявам се, че живущите ще ползват всички удобства, които предоставя това енергийно саниране на сградата. Със сигурност тя ще има по-дълъг експлоатационен срок, а през зимата ще усетите и ефекта по сметките за отопление“, каза кметът. Той изрази благодарност към фирмите-изпълнители за успешното приключване на дейностите в срок и на служителите от Общинска администрация, работили по проекта.

Реализацията на проекта значително ще подобри жизнената среда на 139 домакинства и ще подобри експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите.
Във всички сгради са извършени топло и хидроизолация на покрива, включително и водоизвеждане. Топлоизолация на външните стени, мазилка и боядисване на обектите.

Сменена е старата външна дограма, поставена е мълниезащитна изолация и достъпна среда.
В съответствие с хоризонталните политики на ЕС, проектът ще допринесе за изпълнение на политиките на местно и национално ниво в областта на рационално използване на енергийните ресурси и опазване на околната среда.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi