Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

06.06.2022

Красотата на българския фолклор оживя в годишния концерт “Нашето богатство”



Красотата на българския фолклор оживя в годишния концерт “Нашето богатство”

Севлиево се разлюля в ритъма на танца и песента с традиционната годишна продукция „Нашето богатство“ на Детската школа за български народни танци, Детския фолклорен ансамбъл „Развитие“ и подготвителните групи към Ансамбъл „Развитие“. В последния майски ден спортна зала „Дан Колов” едва успя да побере многобройната публика – любители на българското народно творчество, родители, баби и дядовци, дошли да се насладят на уменията на деца, внуци, че и правнуци. Продукцията имаше за цел да представи как се изгражда един артист – танцьор или певец, какви са първите стъпки и усилия, как с постоянство и труд се възпитава любовта към фолклора.

Как хоро се вие, песни се пеят и танци играят в прекрасен фолклорен спектакъл показаха деца и младежи на различна възраст. Участниците в двучасовия концерт представиха с много старание, ентусиазъм и талант богатството и колорита на нашенското фолклорно творчество. Раздавайки се докрай на сцената, те разгоряха бурно искрата на любовта към народните танци и песни. Публиката неспирно аплодираше всяко хоро и танц, еуфорията се покачваше с всяко следващо изпълнение. Атмосферата и емоциите бяха необясними с думи, краката потропваха игриво, а ръцете пляскаха в ритъма на хорото.

Призвание, кауза, магия е Фолклорен ансамбъл „Развитие” за художествените ръководители Весела и Йордан Йорданови. Тяхната всеотдайност, професионализъм и любов към фолклора и работата им за пореден път заслужи искрените овации на публиката и всички техни възпитаници. Аплодисментите бяха и за всички самодейци и поколения, които подклаждат и днес огънчето да живее и пребъде българският фолклор.

На финал председателят на НЧ „Развитие-1870” Данаил Лалев красноречиво заяви: „Ако родината ни е известна и прославена в целия свят със своята прекрасна природа и многовековна история, то нашият град Севлиево е световно известен само и единствено с Фолклорен ансамбъл „Развитие”. Вие сте гордост за Народно читалище „Развитие-1870”. Гордост за Севлиево и България!”. Той изказа признателност на художествените ръководители Весела и Йордан Йорданови, на техните помощници Лилия Минчева и Павел Йорданов, музикантите, певците, изпълнителите и родителите, които подкрепят, насърчават и възпитават децата си в любов към фолклора. Благодарност за подкрепата и дългогодишното партньорство бе изказана към Община Севлиево и бизнеса. Следвайки веруюто: „С мисъл за бъдещето!” и в знак на признателност за успешния художествено-творчески сезон г-н Лалев връчи подаръчен ваучер на стойност 500 лв. за закупуването на мобилна професионална тонколона за нуждите на ФА „Развитие” – туптящото сърце на Севлиево!

Вестник  "Росица"






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi