Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

07.06.2022

Двама севлиевци ще участват в изработването на областните здравна и аптечна карти



Двама севлиевци ще участват в изработването на областните здравна и аптечна карти

Управителят на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ д-р Пламен Цеков бе избран от общински съветници да представлява Община Севлиево в комисия за изработване на Областна здравна карта. Това става факт, след като в Общинския съвет постъпва писмо от министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова, касаещо предстоящото изготвяне на Национална здравна карта. Чрез нея ще се определят и планират на териториален принцип потребностите на населението от достъпна извън болнична и болнична помощ.

Националната здравна карта ще се изработи въз основа на областните здравни карти, които се разработват от комисии, назначени във всяка област от министъра на здравеопазването. За реализирането на тези дейности е необходимо да бъде определен по един представител на всяка община от област Габрово. Представителите на общините следва да бъдат определени по реда на Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Местните законодатели избраха и представител на общината за участие в комисия за изработване на Областна аптечна карта. Това е Таня Цанкова.

Чрез бъдеща Национална аптечна карта ще се определят и планират на териториален принцип потребностите на населението от достъп до лекарствени продукти, отпускани в аптеките. За изработване на областната аптечна карта министърът на здравеопазването назначава комисия за всяка област, която включва областния управител, двама представители на регионалната здравна инспекция, двама представители на районната здравноосигурителна каса, двама представители на регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз, един представител на регионалната колегия на Българската асоциация на помощник-фармацевтите, един представител на представителните организации за защита на правата на пациентите, признати по реда на чл. 86в от Закона за здравето, и по един представител на всяка община в съответната област. Областният управител е председател на комисията.

Областната аптечна карта ще се изработва по образец и по ред, определени с методика, утвърдена от министъра на здравеопазването. Всяка областна комисия ще представи на министъра изготвената областна аптечна карта и цялата първична информация, въз основа на която е изготвена.

Вестник " Росица"






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi