Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

24.06.2022

Сеч и вандалщина с новите дървета в Севлиево



Сеч и вандалщина с новите дървета в Севлиево
Това се случва и с новите дървета в Севлиево – сеч и вандалщина. Това съобщи на Фейсбук страницата на в.”Росица” Илиян Тодоров по повод публикация във вестника от 17 юни 2022 г. “За” и “против” изсичането на дървета край улиците в Севлиево. Към коментара си той изпрати снимка на счупено дърво, намиращо се на ул.”Александър Верешчагин”.

Фиданката е част от 145-те млади дръвчета, които бяха засети през 2016 година, като част от обновяването на зелената система на Севлиево, след като бяха отстранени старите, изсъхнали дървета. Счупеното дърво на снимката е червенолистен явор, един от красивите и подходящи за градска среда дървесни видове – кълбовидeн шестил, бреза, японска вишна и червенолистна джанка ще бъдат засадени по улиците “Стара планина”, “Хан Аспарух”, “Иван К. Устабашиев”, “Раковска”, “Никола Петков”, “Александър Верешчагин” и “Опълченска” пред “Слънчев дом”, които радват окото на севлиевции и гостите на града.

Както вече от Община Севлиево увериха, през есента ще продължи засаждането на нови дървета на мястото на изсечени стари и болни дървета, които бяха премахнати по време на ремонта на уличната мрежа в града. Дали те ще доживеят времето, когато ще бъдат с корони, добри за сянка и прочистване на въздуха, зависи от гражданите на Севлиево.
 





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi