Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

29.06.2022

Фолклорен песенен спектакъл представи Школата по народно пеене при НЧ "Развитие 1870" - Севлиево



Фолклорен песенен спектакъл представи Школата по народно пеене при НЧ "Развитие 1870" - Севлиево

Фолклорен песенен спектакъл поднесоха славейчетата от Школата по народно пеене при читалище „Развитие-1870” - Севлиево. С концерта тържествено беше отбелязан краят на поредния художествено-творчески сезон. Тесен се оказа читалищният салон за севлиевската публика, почитател на народното песенно творчество.

Пъстра китка с песни от всички етнографски области изпълниха възпитаниците на преподавателката Цветина Маринова от вокална група „Шарени цветенца”. От българско, по-българско бе и представянето на „Хубава си моя, горо” и „Ясен месец веч изгрява”, под съпровода на гост-изпълнителите от Школата по китара и тамбура, с преподавател Цветан Радков.

Ангелогласните славейчета сътвориха прекрасен и вълнуващ празник на българския фолклор. С неспирни и възторжени аплодисменти публиката възнагради участниците в концерта.

Специални поздравления към певците и музикалния педагог Цветина Маринова отправи председателят на НЧ „Развитие-1870” Данаил Лалев. „Вие сте нашето богатство! Гордеем се, че под покрива на читалище „Развитие”, водени от любородната идея да съхранявате, популяризирате и обогатявате фолклорното песенно творчество, ковете историята на Школата по народно пеене. Благодарност и признание за професионализма и всеотдайността на един от специалните художествени ръководители в читалището и сърцат преподавател – Цветина Маринова. Желая Ви да съхраните любовта си към българския фолклор!”, развълнувано сподели г-н Лалев и за финал на изказването си красноречиво отсече: „Готов съм да хвърля ръкавицата на всеки министър на културата, който твърди, че в читалищата няма живот! Тук е храмът на българщината! Ние сме длъжни на поколенията преди нас и децата ни – нашето бъдеще, да опазим и съхраним тази родна светиня!”. С подаръчен ваучер на стойност 200 лв. той декларира подкрепа и партньорство за развитието на Школата по народно пеене. Благодарност бе изказана и на Борислав Йорданов, подкрепил с дарение дейността на школата.

Концертът в края на художествено-творческия сезон бе предшестван от две класови срещи на малките народни певци. Трогателните продукции на Школата се състояха в творческото пространство на галерия „Видима” и бяха изключително  сърдечни и емоционални. Навръх Еньовден талантите от вокална група „Шарени цветенца” участваха в събитието на открито пред Хаджистояното училище за празника на билките.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi