Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

27.06.2022

Зрелостниците на СУ “Васил Левски” получиха дипломите си



Зрелостниците на СУ “Васил Левски” получиха дипломите си

ДЕСИСЛАВА ПАВЛОВА, клуб „Журналист“

На вълнуваща и стилна церемония 52-ма зрелостници от СУ „Васил Левски“ от Випуск 2022 получиха дипломите си за завършено средно образование на 22 юни. Гости на тържеството бяха председателят на Училищно настоятелство г-жа Марияна Петрова, председателят на Обществения съвет г-жа Десислава Кънева и председателят на Ротари клуб – Севлиево г-н Михаил Йонков, учители и родители.

Любопитен факт е, че много първи неща се случиха именно на Випуск 2022. Те са първият випуск, обучавал се по нови учебни програми от 8 до 12 клас. Първият випуск, който трябваше да бъде препитан чрез Национално външно оценяване по български език и математика в 10 клас, но заради пандемията му беше спестено. Първият випуск, който се обучава по профилиращи предмети и държал втора задължителна матура по тези предмети. Първият випуск, който получи удостоверения за завършен първи гимназиален, а сега получава изцяло нов вариант на дипломите.

В сряда своите дипломи получиха 52-ма зрелостници, а петима – удостоверения за втори гимназиален етап. 43-ма получиха приложение на дипломата си на английски език, а един – на немски. За първа година те се явиха на Държавен зрелостен изпит по информатика, информационни технологии и предприемачество. От този випуск имаше само една пълна шестица на матурата по английски език, ниво B 1.1, и тя е на Йоана Цонева от 12 „б“ клас. Отличните дипломи, като среден успех, са 22 на брой, от обучението в 11 и 12 клас. Тази статистика бе изнесена от зам.-директорът г-жа Теодора Конова. „Три момичета от този випуск бяха част от Ученически съвет – Елица Иванова, Рада Николова и Сибел Абазва. Този випуск е богат и с много самодейци, актьори, певци, танцови изпълнители. Благодарим ви, че бяхте част от нашето училище“, каза тя.

С вълнуващо приветствие към зрелостниците от Випуск 2022 се обърна и директорът на училището г-н Тома Томев. Той им пожела да бъдат себе си и им припомни последните думи на Буда: „Не вървете след другите. Не подражавайте, защото подражанието ражда глупостта. Слушайте вътрешния си глас, защото никой не може да ви насочи, защото сте уникални. Вие сте самите себе си и никой друг. Но какво и как ще ви се случва зависи от вас. Правете добро, за да получавате добрини. Раздавайте се, за да получавате в изобилие. Обичайте, за да бъдете обичани. Мечтайте, за да се сбъдват мечтите ви. Разперете криле и полетете по пътя на младостта и израстването. Аз вярвам във вас!“.

След тези вълнуващи думи г-н Томев отличи четирима зрелостници с плакет „Рицарите на почетния знак“, който се връчва за отличен успех 5,85-6,00 през годините на обучение в горен курс; за активно участие в училищния живот и в събития, представящи училището; за успешно представяне на олимпиади, конкурси и състезания от национален и международен мащаб и класиране в първата десетка; за по-малко от десет неизвинени отсъствия за целия гимназиален курс и за спазване на етични норми на поведение към ученици, учители и граждани. Тази година отличията отидоха при Габриела Стефанова, Ренета Николова, Виктория Иванова и Елица Иванова.

Всички зрелостници получиха подаръци от кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов, а тези с отличен успех и от Училищно настоятелство, връчени от г-жа Марияна Петрова, която им пожела да бъдат дръзновени, както и че нагласата, че всичко е в техните ръце им дава мощ и енергия. „Съграждайте живота, в който искате да се развивате, бъдете здрави, преследвайте мечтите си. Бъдете успешни!“, пожела им още тя.


 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi