Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.02.2013

Кметът направи символична първа копка за строеж на ЦНСТ



Кметът д-р Иван Иванов направи днес символична първа копка на строителната площадка по проект „Изграждане на център за настаняване от семеен тип и жилище за деца и младежи с увреждания в град Севлиево“. Очаква се официалният старт на проекта да бъде в началото на месец май.

Този проект има за цел изграждане на Център за настаняване от семеен тип с капацитет  от 14 места. Две от тях ще бъдат за настаняване по спешност на деца и младежи с увреждания от 3 до 18 години. Предвидени са и две сгради в Защитено жилище в гр. Севлиево, ремонт, оборудване и благоустрояване на прилежащото дворно място. Тези жилища ще бъдат за младежи и деца, които напускат Домът за медико – социални грижи за деца, Домът за деца с умствена изостаналост, както и Домът за деца с физически увреждания. По този начин ще се създаде възможност децата по – лесно да бъдат интегрирани сред обществото. С грижата за 14 децата ще бъдат ангажирани 17 специализирани работници, които ще им създадат условия за живот в среда, близка до семейната.

Финансирането на  проектът е изцяло от оперативна програма „Регионално Развитие“. Стойността на му е 1 097 069,91 лв., а срокът за изпълнение  – 18 месеца.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi