Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
I Love Bulgaria
Национална телефонна линия за деца 116 111

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

29.09.2022

Севлиево се включи в кампанията, посветена на Световния ден на сърцетоСевлиево се включи в кампанията, посветена на Световния ден на сърцето
На 29 септември в глобален мащаб чрез различни събития и кампании се отбелязва Деня на сърцето. Сърдечно-съдовите заболявания продължават да са най-честия убиец в световен мащаб. Все повече спада и възрастта на засегнатите.

Най-малко 80% от преждевременните смъртни случаи от сърдечно-съдови заболявания и инсулт обаче могат да бъдат избегнати чрез контролиране на рискови фактори и профилактика.

Даннитe за България са стряскащи - над 60% от смъртността у нас се дължи на сърдечно-съдови заболявания. У нас, за разлика от другите европейски страни, са повече инсултите в сравнение с инфарктите. Средно по статистика в България има около 12 000 - 13 000 инфаркта и между 25 000 - 30 000 инсулта, тоест два пъти повече. Смъртността от двете заболявания, ако не се лекуват навреме и правилно, надвишава 25%. Така една четвърт от засегнатите умират, а останалите, които оживяват, най-често остават инвалиди в тежка форма.

Правилното хранене, движението и липсата на вредни навици са добро начало!

 


« назад


Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi