Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

12.10.2022

Община Севлиево представя автобиографичната книга на Петко Хинов " Моята България, моят Китай"



Община Севлиево представя автобиографичната книга  на Петко Хинов  " Моята България, моят Китай"
На 13 октомври от 17:30 часа във фоайето на Община Севлиево ще се състои официалното представяне на автобиографичната книга на Петко Хинов „Моята България, моят Китай“, с която ще отбележим и 50-годишнината от рождението му.

Книгата е преведена и издадена на български език с подкрепата на издателство Изток-Запад и се представя от Фондация „Петко Хинов“.
На премиерата ще присъстват близките на именития български преводач и писател, за личността и творчеството му ще разкажат Любен Козарев, приятелите и съмишлениците на Петко, представители на Литературния клуб, на библиотеката, Димитър Томов, преводачът Ивелина Димитрова и Антония Цанкова.

Роден е на 4 септември 1972 г. в Пловдив. Завършва средното си образование в Пловдивската английска гимназия (1991), а след това Софийския университет с първа специалност „Китайска филология“ и втора специалност „Румънска филология“ (1996).

Публикува стихосбирката „Плачевни напеви за родния край и душата“ „Православен дом“ под псевдоним Филип Андреев. Там са поместени и други негови разкази и статии. Преводач е на статии и книги от английски, руски, румънски, китайски, сръбски и църковнославянски език на български език, а също така от български на английски, руски и китайски език.

Тази година Община Севлиево му присъди посмъртно и званието почетен гражданин на Севлиево. Отличието ще бъде връчено на близките му на тържествена сесия в Деня на града - 14 октомври.
Повече за живота и творчеството на Петко Хинов можете да научите от сайта на фондацията: https://foundation-petkohinov.com/

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi