Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

27.10.2022

Пет медала за „СК ВИКИНГ 2008 – Севлиево "



Пет медала за „СК ВИКИНГ 2008 – Севлиево "
Плувците ни се представиха отлично в XI-тото издание на международния турнир по плуване в памет на Руси Русев.
 
В надпреварата по сините коридори на закрития плувен басейн се включиха 263 плувци от 30 плувни клуба. Турнирът бе открит от официалните гости: актрисата Койна Русева, която е дъщеря на Руси Русев и Таня Богомилова златен медалист на „бруст“ от Олимпиадата в Сеул през 1988 г. Двете се изправиха в любопитен демонстративен плувен дуел по време на международния турнир „Руси Русев“, състоял се в Стара Загора на 22-23 октомври. Олимпийската шампионка от Сеул’88 и дългогодишен генерален секретар на БФПС плува бруст, а актрисата - кроул. Дамите направиха страхотно шоу и бяха бурно аплодирани от състезателите и публиката.
 
Турнирът на 25-метровия общински басейн беше в четирите възрасти с държавни шампионати: деца на 11 години, младша и старша възраст, мъже и жени.
 
СК „Викинг 2008 – Севлиево“ бе представен изключително достойно от Яна Петкова, Ивайла Йонкова, Лилия Криндова, Мария Василева и Момчил Баев. Състезателите в турнира бяха разпределени в четири възрастови групи (А,В, C и D). В група D (род. 2010-2011 г.) за отбора на „Викинг 2008 – Севлиево“ стартираха Яна Петкова (род. 2010 г.) и Момчил Баев (род. 2010 г.). Яна подобри личните си постижения и в четирите си старта, като в дисциплините 50 и 100 м. бътерфлай заслужено се изкачи 2 пъти на почетната стълбичка, спечелвайки 2 сребърни медала.
 
Момчил също коригира най-добрите си лични постижения и в четирите си старта. В дисциплината 50 м. бруст при много силна конкуренция той спечели бронзов медал, а в стартовете си на 100 м. бруст и 100 м. съчетано се нареди на престижното 4-то място в класирането. Останалите състезатели на отбора стартираха в група С (род. 2008-2009 г.).
 
Много силно плуване отбеляза Ивайла Йонкова, също с най-добри лични постижения и в четирите си старта. В дисциплината 200 гръб състезателката успя да се справи с конкуренцията на по-големите в групата и заслужено се изкачи на почетната стълбичка с бронзов медал.
 
Отличното й представяне бе потвърдено с още две четвърти места в дисциплините 50 и 100 м. гръб. Лилия Криндова плува отлично в дисциплината 100 м. свободен стил и с най-добър личен резултат заслужено спечели бронзовото отличие. Мария Василева плува най-добре в дисциплината 100 м. бруст, а постигнатият резултат й отреди 7-мо място в класирането.
 
„Показаните резултати в турнира затвърждават оптимистичната тенденция за добро представяне и в държавните първенства през ноември“, коментират от „Викинг 2008 – Севлиево“.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi