Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

27.10.2022

Община Севлиево увеличава средствата за настанените в хосписа в Дряново



Община Севлиево увеличава средствата за настанените в хосписа в Дряново
„Регионален хоспис” ЕООД - Дряново е лечебно заведение, което предоставя денонощни грижи за пациенти в тежко здравословно състояние и медико-социални проблеми. В хосписа се грижат за рискови групи хора с животозастрашаващи, хронични и прогресивни заболявания.
 
След като през 2009 г. след проучване на потребностите, стана ясно, че на територията на област Габрово има нужда от подобни грижи, всички общини взеха решение да подпомагат финансово тази дейност. Съгласно правилата за всяка община, се заделя процент от стойността за престоя на лицата, настанени в „Регионален хоспис” ЕООД.
 
С приемането на бюджета на Община Севлиево за 2022 г. бе определен лимит в размер на 40 000 лв. за лица, ползващи услугите на хосписа. Има назначена комисия, която разглежда индивидуално постъпилите заявления по определени критерии, заложени в Правила за настаняване на лица, желаещи да ползват услугите на „Регионален хоспис“ ЕООД - стационар в Дряново с финансовата подкрепа на Община Севлиево.
 
От началото на 2022 г. услугите на хосписа са ползвали 16 души. Това са лица, които са в тежко здравословно състояние, нуждаещи се от специализирани грижи и със затруднено самообслужване.
Поради необходимостта от такава услуга и предвид конкретните заявители за ползване през следващите месеци на настоящата година, средствата от общинския бюджет днес бяха увеличени с 12 000 лв. и ще бъдат осигурени от резерва за непредвидени разходи на Община Севлиево.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi