Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

06.09.2015

Кметът д-р Иван Иванов откри „Стената на славата и безсмъртието“ в Севлиево



С дълбока символика беше открит Паметника на загиналите за освобождението и обединението на българските земи от град Севлиево. Преди години на мястото на новопостроения монумент в парк Казармите се намирали севлиевските казарми и 9-ти артилерийски Севлиевски полк. От днес, освен името на парка, за величието и дързостта на предците и съгражданите на града ще напомня и тази 14 метрова „Стена на славата и безсмъртието”.

''Започнахме да градим този мемориал с ясното съзнание, че Севлиево заслужава да има паметник, с който да почетем всички достойни наши съграждани, които лежат някъде там, на бойното поле. Дължим го на тях, дължим го и на близките им. Споменът за героите винаги ще се помни'', каза кметът д-р Иванов при откриването на паметната плоча.

На 14 метровата стена са изписани имената на всичките 407 севлиевци, дали живота си в Руско-турската, Сръбско-българската, Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни.

Специално поканени от кмета, на откриването присъстваха военни представители от Велико Търново, които почетоха събитието. Сред гостите на събитието бяха председателят на комисията по отбрана в Народното събрание ген. Михо Михов, Областният управител на област Габрово Николай Сираков, председателят на ОбС-Севлиево д-р Явор Памукчиев, представители на министерство на отбраната, военно окръжие – Габрово и др.

На място се състоя и тържествена заря проверка. Церемонията завърши със салют и пищна заря в чест на героите.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi