Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
I Love Bulgaria
Национална телефонна линия за деца 116 111

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

30.03.2023

Севлиево отново е част от Европейските дни на художествените занаятиСевлиево отново е част от Европейските дни на художествените занаяти

На 31 март (петък), от 10:00 до 13:00 часа в пространството пред Хаджистояновото училище ще оживеят багрите и плетките от сандъците на бабите ни.

Историческият музей ще подреди в изложба традиционни престилки от нашия край, ще има и “Ден на отворените врати”, в който всеки любопитен може да се докосне до миналото ни, да разгледа експонатите и да полюбопитства за малко известни исторически факти.

Работилничка по тъкане на вертикален стан ще учи поколенията на този занаят, а майстори ще им покажат тънкостите в преденето на вълна, бродирането на гергеф, плетенето на една и на две куки, плетенето на традиционен чорап на пет куки и др.

Желаещите ще има възможност да влязат в символиката на традиционната българска бродерия и шевиците ни, а за любителите на глината ще има и грънчарско колело.

Богата музикална програма ще радва посетителите на събитието, организирано от Община Севлиево и Исторически музей - Севлиево. Ще се насладим на изпълненията на: Фолклорна група и Школа по рисуване при Детски комплекс "Йовко Йовков", НЧ “Отец Паисий- 1922“ - село Богатово, НЧ „Светлина – 1910“ - село Хирево и индивидуални изпълнители.

Мотото тази година е "Огледайте се - занаятите са навсякъде"!

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Повече за инициативата - тук:

https://m.facebook.com/RAMCentralStaraPlanina...

 


« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi