Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

30.03.2023

Благотворителната инициатива "Шанс за бебе" - със специална мисия на фестивала "Семе Българско" в Севлиево



Благотворителната инициатива "Шанс за бебе" - със специална мисия на фестивала "Семе Българско" в Севлиево
Инициативата и тази година ще подкрепи семействата с репродуктивни проблеми
 
 
 
И тази година дните на фестивал „Семе българско” ще преминат под знака на благородната инициатива „Шанс за бебе”. На 29 и 30 април най-пъстрата шатра в парк „Казармите” ще предоставя възможност на всички сърцати хора да се включат в благотворителната кампания за набиране на средства, с които да бъдат подпомогнати семейни двойки с репродуктивни проблеми, заявили пред Община Севлиево нужда от подкрепа.
Тази година инициативата е под мотото „Вдъхновено от България”. В нея отново участват деца от детските градини от Община Севлиево, както и родители на деца, заченати чрез ин витро процедури. Те вече творят, а техните произведения ще могат да бъдат закупени през двата фестивални дни от щанда на шатрата „Шанс за бебе”. В благотворителния базар ще бъдат изложени за продажба и изделия, дарени за каузата от приятели на фондация „Искам бебе” от цялата страна. По време на двата фестивални дни представители на фондацията ще бъдат на разположение на всеки, който има нужда от допълнителна информация и консултация по темата.
Подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми от Севлиево ще окажат и всички посетители, закупили билети за традиционната фестивална томбола. Събраните средства от томболата ще бъдат дарени за каузата.
Наградите тази година са осигурени от организаторите, от участниците във фермерския пазар „ОТ БГ“ и от партньорите на събитието, които отново обещават да са щедри, а дарените награди - атрактивни.
Томболата ще бъде теглена през двата дни, на фестивалната сцена в 17:00 часа.
Организаторите на инициативата – Община Севлиево и фондация „ОТ БГ”, са щастливи да споделят, че в Севлиево вече са родени две бебета, чиито родители са подкрепени със средствата, събрани по време на миналогодишните издания на фестивала "Семе българско".
„Община Севлиево има специален фонд за семействата с репродуктивни проблеми, но списъкът на чакащите е дълъг, а тази инициатива подпомага политиката ни по отношение на раждаемостта и е в подкрепа на много млади семейства. Радостни сме, че се превърна в традиция и дава надежда за нов живот всяка пролет!“, коментира кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.
Благодарим Ви за проявеното благородство!
Вярваме, че заедно ще продължим да създаваме бъдеще!
От върха до кълна - все българско!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi