Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

25.05.2023

Асамблеята „Празнични докосвания в цвят и коприна“ гостува в Севлиево за Деня на детето



Асамблеята „Празнични докосвания в цвят и коприна“ гостува в Севлиево за Деня на детето
Събитието предлага на публиката рисуване върху коприна, керамика, стъкло и графичната техника на Ива. Ателиетата на асамблеята се провеждат в две части – сутринта гостуват на Центъра за деца със специални потребности, а следобед е част от празничната програма на „Лятно театро“ в града.
Асамблеята е съпътстващат програма към "Лятно театро" - фестивалът е посветен изцяло на семейството, за да подчертае важната роля на пълноценно прекараното време с децата. Време, през което те имат нужда да получат цялото внимание на своите майки и бащи и което да им помогне в изграждането на емоционална интелигентност, добиването на увереност и по-бързото усвояване на нови умения през различни игрови модели.
„Лятно театро“ се организира от „Малка театрална компания“ – независима организация, работеща в сферата на сценичните изкуства. Създадена е от четирима приятели от НАТФИЗ, влюбени в театралната магия и природата на красивата ни планета. Това са режисьорът Емил Йорданов и куклените актьори Десислава Йорданова, Силвия Тенева и Георги Тенев.
Основана през 2013-а, компанията работи в посока социално ангажирани представления. Неин фокус са устойчивото развитие, опазването на околната среда и технологичните иновации. Наред с България, фестивалните участия на трупата включват Белгия, Швеция, Турция и Румъния. Компанията създава първият в света куклен спектакъл с виртуална реалност „Островът на съкровищата v1.0“, а през 2019-а попада в селекцията на Пражкото квадринале - най-големия форум за постижения в сценографията.
Пълната програма ще откриете на страницата на „Лятно театро“ във фейсбук: https://www.facebook.com/SummerTeatro
Фестивалът „Лятно театро“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, община Севлиево и любимите на децата "Кубети".

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi