Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
РАЗЯСНИТЕЛНА КАМПАНИЯ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

15.09.2023

ПЪРВИЯТ ЗВЪНЕЦ БИ ДНЕС ЗА 2 867 ДЕЦА В ОБЩИНА СЕВЛИЕВОПЪРВИЯТ ЗВЪНЕЦ БИ ДНЕС ЗА 2 867 ДЕЦА В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО
ПЪРВИЯТ ЗВЪНЕЦ БИ ДНЕС ЗА 2 867 ДЕЦА В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО
ПЪРВИЯТ ЗВЪНЕЦ БИ ДНЕС ЗА 2 867 ДЕЦА В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО
ПЪРВИЯТ ЗВЪНЕЦ БИ ДНЕС ЗА 2 867 ДЕЦА В ОБЩИНА СЕВЛИЕВО
Кметът д-р Иванов откри учебната година в СУ “Васил Левски”
През учебната 2023/2024 година в училищата и професионалните гимназии на територията на община Севлиево ще се обучават 2 867 ученика. Първокласниците са 244, а в детските градини са обхванати 1 055 деца. В яслени групи са записани 117, 224 са децата на 3 г., а 714 са 4, 5 и 6-годишните, които са обхванати в задължителна предучилищна подготовка.
"Детето е като безценна книга, която отваряш непрекъснато и трябва да четеш много внимателно”, каза в словото си кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов по време на тържественото откриване на новата учебна година в СУ “Васил Левски” днес. Той призова “да отворим широко вратите на училището и на сърцата си, за да бъдат приети като у дома си първокласниците, защото детето е като безценна книга, която отваряш непрекъснато и трябва да четеш много внимателно. А тази отговорност се пада на учителите”.
Кметът изрази дълбокото си уважение към тяхната “не лека работа и ги окуражи да помагат на децата “да опознаят света, да направят първите си стъпки в необятната вселена на науката, да опознаят далечни култури, да изградят ценности за цял живот”.
Д-р Иванов се обърна и към родителите, които поверяват децата си на грижите на учителите: “Бъдете онази опора, която ще им позволи да превърнат вашите деца в по-доброто бъдеще на страната ни! Защото вие сте неразделна част от този градеж”.
В заключение кметът пожела на всички здраве, сили и успех в изпълнението на тази мисия, а на децата - безгрижно детство, много мечти, смях и верни приятели.
Представители на Община Севлиево откриха учебната година и прочетоха поздравителни адреси от името на д-р Иванов в останалите учебни заведения на територията на общината. Зам.-кметът инж. Красимира Йорданова откри учебната година в ПГ “Марин Попов”, зам.-кметът Невена Тодорова - в ПГМЕТ “Ген. Иван Бъчваров”, зам.-кметът Калина Георгиева пожела “На добър час!” на учениците във Второ основно училище “Стефан Пешев”, а в Първо ОУ “Христо Ботев” учебната година откри Сабие Ходжева - началник отдел “Образование, спорт и младежки дейности”.

 


« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi