Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

20.10.2014

Международен екип снима документален филм за Севлиево



Документален филм за град Севлиево е следващият филм, който ще стане част от телевизионната поредица „Световните градове на България“. По поръчка на Община Севлиево международен снимачен екип пристигна в града ни, за да заснеме филма. Филмът за Севлиево ще има на 20 изпъчвания в национален ефир, ще бъде качен в youtube и в телевизия DanubeTV. По този начин Севлиево ще придобие още по-голяма популярност, тъй като във филма ще бъде включено историческото наследство и природните забележителности, с които районът ни се гордее.

Документалният филм за Севлиево ще бъде следващата телевизионна сензация, за която всички ще говорят. Той ще представи духа на предприемчивата, но със запазени традиции българска община.

Севлиево е място, което всеки българин ще поиска да посети, след като изгледа този филм. То все още е обвито с мистика, романтика и напълно уникален собствен чар.

В този филм екипът ще търси общото между прагматизма на консервативното протестантство и епохата на Реформацията в Западна Европа. Лентата ще докаже, че трудолюбието може да прехвърли мост между географските и духовните територии на понятията Запад и Изток.

Екипът е изработил филма „София – Историята на Европа“. Това е най-популярният филм за София в цялата й история. Гледан е от милиони по телевизиите в България и от стотици хиляди в мрежата. Освен за София, поредицата е излъчвала филми за Варна, Добрич, Брацигово, Бяла и още много български градове. Концепцията на поредицата е да представя страната ни със световно значимите паметници, събития и личности, които са променили не само България, но и Европа.

„Световните градове на България“ е съвместна продукция на Българската национална телевизия и на телевизия DanubeTV.

DanubeTV  е телевизия, създадена, за да разказва за живота, традициите и културата на народите , които споделят общо минало, настояще и бъдеще по поречието на най-дългата  река в Европа. Телевизия Дунав е основана, за да участва с влиянието си в решението на общия екологичен проблем. Подготвена с голям международен екип, телевизията е пространство за общи морални и естетически ценности.

Екипът с цялата техника в момента се намира в Севлиево, където тече денонощен снимачен процес. Продуцентът на филма Степан Поляков  има зад гърба си завидно количество качествени документални филми за редица български градове, сред които е и „София – Историята на Европа“. Той е и продуцентът на поредицата „Световните градове на България“. Главен оператор на филма е Момчил Александров, снимал „Йога войн“ на Ярив Лернер и официален оператор на испанския футболен тим „Хетафе“. Музиката към филма е поверена на Симеон Германов, изявен музикант и текстописец, композитор на музиката в „София – Историята на Европа“, както и на Майкъл Блек, английски музикант и композитор. Никола Бошнаков, едно от известните лица в българските кино среди, режисьор на филма „Джеки, Джони и Чарли не са имена на кучета“, също ще вземе участие в продукцията на филма.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi