Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

21.01.2016

Раймял Зиберова е Спортист на годината 2015



Раймял Зиберова от клуба по борба „Дан Колов“ грабна приза „Спортист на 2015” за Севлиево, а нейният ръководител Димо Панчев беше отличен за „Треньор на годината“.

Официалната церемония по награждаването на най-престижните отличия се състоя тази вечер в Спортна зала „Дан Колов“. Наградите  на победителите връчиха председателят на Общински съвет Здравка Лалева, зам.-кметовете на община Севлиево Калина Георгиева, Невена Тодорова, Красимира Йорданова, председателят постоянната комисия „Младежки дейности, спорт и туризъм” Светлана Георгиева и Таня Горанова – главен експерт към Министерство на младежта и спорта за областите Велико Търново и Габрово.

Приветствие към всички гости, спортисти, бивши и настоящи дейци от името на кмета на Севлиево отправи неговият заместник Красимира Йорданова.

„Церемонията Спортист на годината е изключително важно събитие за нас и за целия град. Успехите на севлиевци, трудът на всеки един е признат и трябва да бъде отличен. Победите на националните, на европейските и световни шампионати, са гордост за всички. Вие доказахте, че Севлиево създава едни от най-добрите спортисти, подготвя шампиони и това ни прави изключително щастливи. През тази година подготвяме проект за реконструкция на Спортна зала „Дан Колов“ и изграждане на закрито игрище, за да могат повече хора да спортуват активно през зимния сезон. Също така ще разкрием и нова спортна площадка в ж.к.“Митко Палаузов“, която ще увеличи възможността повече севлиевци да тренират на открито“, се казва в поздравителния адрес на кмета Иванов.

Освен купи и подаръци, първите трима в класацията и треньорът на годината получиха и парични награди от Община Севлиево.

На второ място в номинациите за Спортист на годината се нареди Хакан Халми от клуба по мотоциклетизъм, на трето Кристияна Лалева от спортен клуб Киокушинкай. Четвъртото място е за Доника Ботева от клуб таекуон-до „Тервел 2006“, пети в класацията е Тихомир Благовестов от СК по самбо и джудо „Раковски“, шеста -Теодора Георгиева от клуба по плуване „Викинг 2008“. Йоана Ангелова от клуба по бадминтон „Хоталич 2005“ е седма, осмото място е за Ивелин Иванов от клуба по ракетомоделизъм „Икар 2010“, след него е Кристина Иванова от клуб „Моделист и десети в класирането е Айдън Селяйдинов от клуба по самбо и джудо „Раковски“.

Отличието „Проспериращ млад треньор с особен принос за развитието на женския футбол в Севлиево“ взе Йоана Джамбазова, която е треньор на футболен клуб „Севлиево лейдис“. Учител на годината е Стефан Кацарски, а Татяна Куцарова е отличена за учител с дългогодишен принос за развитие на спорта.

Специални призове за изявени спортисти, започнали спортната си кариера в Севлиево се присъдиха на Марко Косев - СК по самбо и джудо „Раковски“, Иван Добрев - СК по плуване „Викинг 2008“, Христо Христо - СК по самбо и джудо „Раковски“ и Венцислав Христов - СК по самбо и джудо „Раковски“.

Отбор на годината в категория колективни спортове при мъже е клубът по волейбол „Раковски 1964”. В индивидуалните спортове за момчета 5-7 клас се класира отборът по бадминтон при Второ ОУ „Стефан Пешев” и отбор на годината при колективни спортове за деца до 9 години, е отборът по футбол ФК „Севлиево“.

За първа година бяха връчени призове за постигнати високи спортни резултати в четири възрастови групи:

До 12 години

Михаела Христова – СК по бадминтон „ХОТАЛИЧ 2005“

Александра Златанова – СК по карате КИОКУШИНКАЙ

Габриела Георгиева – СК по плуване „ВИКИНГ 2008“

Кристияна Тодорова – СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“

Ангел Антонов - СК по карате КИОКУШИНКАЙ

Зейхан Събриев - Спортен клуб по борба „ДАН КОЛОВ“

Емилиян Алексиев - СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“

До 14 години

Теодора Петрова - СК по карате КИОКУШИНКАЙ

Мерал Зиберова - Спортен клуб по борба „ДАН КОЛОВ“

Габриела Димитрова - СК по плуване „ВИКИНГ 2008“

Дарена Хачерян - СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“

Христомир Банев - СК по карате КИОКУШИНКАЙ

Георги Ангелов - СК по бадминтон „ХОТАЛИЧ 2005“

Велизар Георгиев - СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“

До 17 години

Теодора Тотева - СК по карате КИОКУШИНКАЙ

Ивана Йонкова - СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“

Даяна Кундрева - Спортен клуб по борба „ДАН КОЛОВ“

Станислав Савов - СК по карате КИОКУШИНКАЙ

Денислав Братованов – СК по самбо и джудо „РАКОВСКИ“

Николай Василев - СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“

До 20 години

Цветомира Стефанова - Спортен клуб по борба „ДАН КОЛОВ“

Стефан Виет – СК за хора с увреждания „АЛФА“

Теодор Пейков - СК по самбо и джудо „РАКОВСКИ“

Стефан Димитров - СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“

 

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi