Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

27.04.2018

СЕВЛИЕВО Е ДОМАКИН НА ПЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН ПРЕГЛЕД НА ФОЛКЛОРНИТЕ АНСАМБЛИ ’2018



Участниците ще се състезават за званието „Представителен Фолклорен Ансамбъл на CIOFF® България”

 

 

Колективи и индивидуални изпълнители ще мерят сили на 28 април 2018 г. в Дома на културната „Мара Белчева” в Севлиево за званието „Представителен Фолклорен Ансамбъл на CIOFF® България”. Победителите ще имат правото да участват в международни фолклорни фестивали по света, организирани от CIOFF®. Срокът действие на званието е за четири години с валидност до края на 2022 година.

 

Досега в страната са проведени четири такива концерта, а до края на годината предстоят още 21. Севлиево е един от 15 населени места, където ще се демонстрира красотата на българския фолклор. След приключването на конкурса журито ще трябва да направи избора си сред 140 формации в 7 категории.

 

Една от основните цели на Националната Секция на CIOFF® България (Международен Съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства – Асоцииран член на ЮНЕСКО) е да съхранява духовното и културно наследство чрез музика, песен и танц, както и да подкрепя дейностите на своите членове, работещи в сферата на фолклора, танцовата самодейност и нематериалното културно наследство. Провеждането на прегледа като отдавнашна традиция за творчески изяви дава възможност на НС на CIOFF® да актуализира състоянието и художественото ниво на българските колективи и ансамбли с цел престижно международно представяне.

 

Информация за резултатите от Финалния етап ще бъдат дадени по време на 19-та национална среща на CIOFF® през февруари – март 2019 г.

 

Заповядайте на 28 април 2018 г. от 09:00 часа в ДК „Мара Белчева” в Севлиево и станете част от магията на българския фолклор.






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi