Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

04.06.2018

ПАРК „ЧЕРНИЧКИТЕ“ В СЕВЛИЕВО СРЕД ПОБЕДИТЕЛИТЕ В „ПОЧИСТИ И РАЗКРАСИ С CIF”ПАРК „ЧЕРНИЧКИТЕ“ В СЕВЛИЕВО СРЕД ПОБЕДИТЕЛИТЕ В „ПОЧИСТИ И РАЗКРАСИ С CIF”
ПАРК „ЧЕРНИЧКИТЕ“ В СЕВЛИЕВО СРЕД ПОБЕДИТЕЛИТЕ В „ПОЧИСТИ И РАЗКРАСИ С CIF”
ПАРК „ЧЕРНИЧКИТЕ“ В СЕВЛИЕВО СРЕД ПОБЕДИТЕЛИТЕ В „ПОЧИСТИ И РАЗКРАСИ С CIF”

Любимият парк на севлиевци ще се превърне в градски шедьовър

 

Парк „Черничките“ в Севлиево е една от трите локации в страната, които ще бъдат превърнати в градски шедьоври, благодарение на националната кампания „Почисти и разкраси с Cif”.

Трите локации - победители са избрани чрез интернет гласуване. Потребителите имаха възможността да дадат своя вот за различни точки от страната на онлайн платформата на кампанията. Севлиевският парк „Черничките“ е една от локациите, събрали най-много гласове, сред 48 участващи места, които генерираха общо 10 025 гласа.

Парк „Черничките“ е разположен на брега на река Росица. В него има вековни дървета и невероятна природа, която кара жителите и гостите на града да се откъснат от забързаното си ежедневие. Благодарение на инициативата „Почисти и разкраси с Cif”,  паркът ще стане още по-красив - ще бъде обособена нова зона, специално проектирана от сдружение „Трансформатори“ – неправителствена организация, в която група архитекти целят „коренна промяна на градската среда“. Ще бъде изграден изцяло нов кът за четене – поп-ъп читалня с къщичка за книги, където всеки, който пожелае може да остави книга или да вземе някоя от вече наличните, за да почете на спокойствие сред природата.

Другите две локации, които ще бъдат преобразени, са паркът „Заимов“ в София и подлезът до площад Централен в Пловдив.


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево