Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

20.07.2018

"Дневният център за деца и младежи с увреждания" разширява възможностите си с нови помещения по европейски проект



 

Община Севлиево спечели проект по ОП „Региони в растеж“

Дневният център в Севлиево ще предлага повече услуги. Това става възможно след като Общината спечели проект „Ремонт, обзавеждане и оборудване на „Дневен център за деца и младежи с увреждания“ за разширяване на дейностите по ранна интервенция на уврежданията“, финансиран по процедура „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Общата стойност на проекта е 99 882.50 лв.

С проекта Общината цели да бъде осигурена подходяща и ефективна социална инфраструктура, допринасяща за разширяване на дейността на Дневен център за деца с увреждания в гр. Севлиево. Проектът предвижда изпълнение на довършителни строително-ремонтни дейности, както и оборудване и обзавеждане на центъра. 

С реализацията на проекта, в сградата на Общностния център, изграден по Проект за социално включване, финансиран от Световната банка, ще бъде довършен втория етаж. Новите помещения ще разширят възможностите при предоставяне на услугите Ранна интервенция на уврежданията и Формиране и развитие на родителски умения. Ще се обособят и обзаведат зали за групова работа, кабинети за индивидуална работа, санитарни помещения и фоайе. Предстои подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ и стартиране на дейностите по проекта.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi