Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.12.2018

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО ИЗДАДЕ АЛБУМ С ФОТОГРАФИИ НА ДИВАТА ПРИРОДАизложба Дивото

Деветият  международен фотосалон „Дивото“ отново с луксозен каталог

 

 

На официална церемония в градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ вчера бяха връчени част от наградите на победителите в Деветия международен фотосалон „Дивото“. Директорът на Галерията Васко Василев, кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов и председателят на сдружението Национална фотографска академия Явор Попов откриха изложбата с фотографии, участвали в конкурса. 50 снимки, част от които са дело на 19 български автори, вече красят галерията.

 

За деветото издание на конкурса са постъпили общо 283 фотографии от 41 участници, от 11 държави. От тях 29 автори участват със 109 снимки в раздел „Диви животни, птици и риби“, 15 души - 54 снимки са в раздел „Животни в зоопарк“, а 32 автори със 120 снимки, са в раздел „Пейзаж“. Международният фотосалон „Дивото“ е организиран от Фотографска академия, под патронажа на FIAP, а тази година се проведе с подкрепата на Община Севлиево.

 

„Изключително горд съм, че Община Севлиево подкрепя и е домакин на Деветия международен фотосалон „Дивото“. Като човек, за когото фотографията е нещо специално, се радвам, че именно в нашия град откриваме изложбата и ще връчим наградите от конкурса“, каза на откриването д-р Иванов и допълни: „Преди няколко месеца ние прегърнахме идеята Салонът да има печатен албум и той вече е факт“.

 

Явор Попов от своя страна изрази благодарността си към д-р Иванов и Община Севлиево:  „Разказах му, че ни трябва помощ и само след ден той ми се обади и каза, че Община Севлиево ще поеме разходите по издаването на каталога. Това беше огромна помощ за нас, тъй като три години не бяхме издавали каталог, което драстично намали броя на участниците в Салона“.

 

Луксозният каталог побира в себе си 79 фотографии, дело на 29 автори от 10 държави, селектирани прецизно от журито.

 

„Темата за природата е необятна. А такава фотография се прави много трудно, затова всеки един запечатан момент е уникален. Поздравявам всички фотографи, които са намерили смелост да участват в конкурса и са направили много добри и интересни снимки“, каза д-р Иванов и допълни, че в каталога е включена и фотография на севлиевката Антоанета Обретенова, заснела движението на река Росица.

 

Фотоизложбата ще остане в Градската галерия до януари. 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

  дивото Дата на качване: 13.12.2018

« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево