Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

26.11.2019

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО И РЗИ СА ПРЕДПРИЕЛИ ВСИЧКИ МЕРКИ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ХЕПАТИТ АОБЩИНА СЕВЛИЕВО И РЗИ СА ПРЕДПРИЕЛИ ВСИЧКИ МЕРКИ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ХЕПАТИТ А

Община Севлиево и здравните власти са предприели всички необходими мерки за ограничаване на разпространението на хепатит тип А в региона. Към момента на територията на Общината от хепатит А се лекуват три деца от СУ „Васил Левски“.  Първото заразено дете вече е изписано и е на домашно лечение, а другите две са настанени в “Инфекциозно отделение” на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“.

 

По препоръка на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Габрово е предприето допълнително медицинско наблюдение и ежедневна двукратна дезинфекция на повърхностите и санитарните помещения в СУ „Васил Левски“. Поставени под медицинско наблюдение са хората от училището, които не са боледували или не са имунизирани срещу хепатит А.

От РЗИ са извършили и проверки за спазването на противоепидемичния режим в учебното заведение, в момента се извършва и дезинфекция на басейна в сградата. “Проверките продължават, за да се гарантира спокойствието на хората на Община Севлиево, както и да не се допуснат нови случаи на зараза”, категорични са от РЗИ.


« назадИзработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Севлиево